Kauč, proždrljivi prijatelji i ostale stvari koje mogu sabotirati tvoju dijetu

Foto: Shutterstock

NIJE LAKO držati se dijetne prehrane, pogotovo uz stvari i ljude iz naše okoline koji nas stalno dovode u napast.

Za uspješne rezultate najvažnija je upornost i disciplina što nekima pada lakše, a nekima teže.

Onima slabija karaktera predlažemo da izbjegavaju ove stvari i ljude dok su na dijeti:

1. Prijatelji koji obožavaju jesti

Tvoja frendica uvijek u torbi ima čokoladu koju morate podijeliti, a frend ni ne zna kako izgleda izlazak bez odlaska na hamburger? Kad im pokušavaš objasniti da si na dijeti, govore ti kako super izgledaš i kako se samo trebaš opustiti...Želiš li vrhunske rezultate pokušaj ih izbjeći na neko vrijeme ili barem dogovoriti samo kavu - i ništa više!

2. Kulinarske emisije

Iznimno popularne kulinarske emisije zabavne su za gledanje, no uz to i potiču apetit! Moraš li za večeru pojesti salatu, nemoj se mučiti i gledati kako se radi ukusna tjestenina s pršutom u visokokaloričnom umaku.

3. Prigušena svijetla


Znanstveno je dokazano da više jedemo kad se nalazimo u prostorijama s prigušenim svijetlima. Za vrijeme obroka - upali normalna svijetla ili jedi uz prozor.

4. Kauč


Većina osoba s viškom kilograma najveći broj kalorija unese upravo na kauču. Tu se jedu slatkiši i grickalice, a porcije ručka i večera odjednom postaju sve veće i veće. Želiš li izgubiti na težini, jedi isključivo za stolom.

5. Grickalice na poslu

Naručiš salatu, a zatim popiješ kakao iz automata i smažeš 2 čokoladice? Mogao si radije pojesti normalan ručak. Nažalost, ne postoji automat za hranu sa zdravim namirnicama (barem ne kod nas) pa ih lijepo izbjegavaj u širokom luku.

Pročitajte više