Kratke upute kako do ravnog i izdefiniranog trbuha

Foto: Shutterstock

SLIJEDI šest pravila kojih bi se trebalo pridržavati za postizanje jakih i izdefiniranih trbušnjaka.

1. Trening trbuha

Umjesto velikog broja ponavljanja koncentrirajte se na teške treninge za trbuh. 10 ponavljanja po seriji, dizanja nogu i povlačenja užeta s gornje koloture u sporoj i pravilnoj formi će dovest do niza detalja na trbuhu.
 
2. Prehrana

Jedite često, 6 - 8 manjih obroka dnevno. Visokoproteinska hrana u kombinaciji s vlaknima daje duži osjećaj sitosti. Ugljikohidrate, u manjim količinama možemo konzumirati u prvom obroku i neposredno prije i nakon treninga.
 
3. Intenzivni intervalni trening

Izraženi trbušnjaci su posljedica niskog postotka potkožnog masnog tkiva. Možete raditi trbušnjake satima ali ako ih prekriva masno tkivo nikada neće biti vidljivi. Odličan trening za eliminaciju potkožnog masnog tkiva je kratki intenzivni intervalni trening koji će "paliti" masnoće. Npr. sprintevi, nakon minute zagrijavanja sprintamo 45 sekundi pa 15 sekundi laganog hoda i tako narednih 25 minuta.
 
4. Dodaci prehrani

Ne treba previše razbijati glavu oko dodataka. Jednostavno dobar fat burner, pre workout formula i kvalitetni proteini su sve što vam je potrebno. Fat burner da vam pospješi i ubrza potrošnju potkožnog masnog tkiva, pre workout formula za dobar pump prije treninga te proteini koji služe za izgradnju mišića.
 
5. Oporavak

Često u želji da što prije postignemo ciljeve ne razmišljamo dovoljno o oporavku nakon treninga. Ako je vaše tijelo stalno pod stresom i opterećenjem teško da ćete ostvariti željene rezultate. Morate biti sigurni da pravilnom prehranom i dodacima prehrani pomažete svom tijelu da se što uspješnije i u što kraćem vremenu oporavi i pripremi za naredni trening. Kombinacija bcaa i glutamina je optimalna za oporavak.

6. Tekućina

Što više tekućine unosite u organizam više ćete je i izbaciti. Ravan i do detalja vidljiv trbuh se postiže izbacivanjem potkožne vode, a to možemo postići samo ako u tijelu konstantno imamo dovoljno tekućine. 
 
Izvor: Fit-team 

Pročitajte više