Nemaš volje za trening? Uz ova 4 savjeta stvorit ćeš zdravu naviku vježbanja!

Foto: Shutterstock
 
ZNAMO da je vježbanje zdravo, no ponekad smo jednostavno prezauzeti ili preumorni da bi u raspored ugurali i treniranje. Ako želiš smršaviti, oblikovati tijelo, ojačati ili poboljšati zdravlje, bitno je držati se fitness režima, jer će u suprotnom rezultati jednostavno - izostati. 
 
Na zdrave se navike često jako teško naviknuti, no pomoću ovih nekoliko savjeta i ti ćeš sa smiješkom dočekati svaki trening.
 
Vježbaj s prijateljima
 
Društvene osobe više uživaju u grupnom treningu, pa organiziraj druženje uz neki sport ili nađi prijatelje za odlazak u teretanu. Tako ćeš umanjiti šansu preskakanja treninga jer nećeš htjeti razočarati druge osobe, a ujedno ćeš se i dobro nasmijati i zabaviti za vrijeme vježbanja.
 
Trening obilježi u kalendaru
 
Zabilježiš li trening u svom kalendaru poput sastanka, olakšat ćeš si organiziranje dana te tako izbjeći preskakanje vježbe radi neke druge obaveze. Ako si zaboravljive prirode, namjesti si barem dva podsjetnika s alarmom.
 
Nađi nešto što ti odgovara
 
Netko voli dizanje utega, netko voli trčanje, a netko uživa u timskim sportovima. Isprobaj pilates, power yogu, ples ili neku borilačku vještinu, sve će ove aktivnosti pokrenuti cijelo tijelo i zabaviti te. Nađi nešto što ti se sviđa i vidjet ćeš da ćeš jedva čekati sljedeći trening.

Zaposli osobnog trenera
 
Želiš li dobre rezultate, u svojoj teretani nađi trenera koji će ti sastaviti prilagođeni program, te se pobrinuti da ne preskačeš vježbe i motivirati te na napredak.

Pročitajte više