Video: Trening za aktivaciju core-a

Foto: screenshot youtube


NEMATE opravdanja za to što niste u formi! Ne morate trenirati dva puta dnevno po nekoliko sati poput kakvog maratonca, ili primati snažne udarce na treningu poput boksača koji se spremaju za meč. Trening može biti zabavan i kratak i uz sve to dovoljno učinkovit da postignete željene rezultate. Osim što možete bolje izgledati, dobrim vježbama možete postići funkcionalnost u svakodnevnom životu i kretanju.


Snažni i utrenirani mišići core-a važni su za dobro držanje i kretanje, te predstavljaju funkcionalno tijelo. Oni su uključeni u pokret svake složene vježbe, ali je vrlo poželjno i posebno napraviti kratke rutina za ciljanu aktivaciju mišića core-a.

U videu pogledajte 3 vježbe koje možete napraviti kao jedan kraći trening za core i pritom sagorjeti nekoliko stotina kalorija. Budući da se radi o složenim vježbama, na ovom treningu radit će i gotovo sve ostale mišićne skupine. Pažljivo pratite izvedbu vježbi koje je demonstrirao trener Naudi i napravite ih na sljedeći način.

Sve što trebate je par lakših bučica i malo slobodnog prostora.

3D iskorak 45 sekundi


Jednonožno letenje u pretklonu   20 sekundi svaka noga


Bočni skip s rotacijom   45 sekundi

--pauza 2 minute---

Ponoviti ukupno 3 puta.

Ove vježbe možete uključiti u svoju uobičajnu trening rutinu ili ih napraviti na ovaj način za dodatnu aktivaciju mišića koji "drže"  naše tijelo.

 

Pročitajte više