Bodybuilderi pokušali proći vojni test kondicije, a video je postao viralan

ČINI se da mišići ne podrazumijevaju idealnu fizičku spremnost, barem kada je u pitanju članstvo u vojsci. Toga su postali svjesni i britanski bodybuilderi MattDoesFitness i Mike Thurston.

Oni su podijelili video u kojem su otkrili kako su prošli na testiranju američke vojske. I da, nisu se proslavili.

Test se sastoji od tri izazova, od kojih se svaki ocjenjuje ocjenama do 100:

  • trčanje 3,2 km u što kraćem vremenu
  • maksimalni broj sklekova izvedenih u 2 minute
  • maksimalni broj trbušnjaka izvedenih u 2 minute.

No, važno je naglasiti kako je riječ o "Army Physical Fitness Testu" (APFT) koji su američki vojnici prolazili od sredine 80-ih godina do 2000. godine. Ipak, danas su oni podvrgnuti novim vrstama testiranja, poznatijima pod nazivom "Army Combat Fitness Test" (ACFT). Cilj im je izmjeriti jakost, apsolutnu snagu te anaerobne sposobnosti. Također, nova testiranja imaju iste standarde za muškarce i žene, a sadrže čak šest zadataka.

Ipak, vratimo se Mattu i Mikeu. Iako su bili optimistični oko sklekova i trbušnjaka, odmah su priznali kako ih trčanje zabrinjava.

"Iskreno se bojim za svoj život", komentirao je Matt koji je priznao kako više od deset godina nije otišao trčati za ozbiljno. Odnosno, na duže staze.

Unatoč tome, obojica su taj dio zadatka uspješno izvršili, baš kao i zadatak sa sklekovima. No, Mike je prilikom izvedbe trbušnjaka podbacio pa taj dio testiranja nije prošao, što je rezultiralo i padom cijelog zadatka. Nasuprot njemu, Matt je prikupio 234 boda i uspio je proći testiranje.

 

Pročitajte više