Fit žena koja je s 45 u boljoj formi nego s 20 otkrila koju promjenu morate napraviti

PROFESORICA tjelesnog odgoja i mama dvoje djece Belinda Norton kaže da je prava, cjelovita hrana njezina tajna. Zato pokušava ohrabriti druge da u 2022. povećaju unos sirove, zdrave hrane. 

"To je uistinu čarobni eliksir. Takva hrana promiče zdravlje. Potičem vas da svakodnevno jedete sirovo povrće i dodate ga u svaki obrok, počevši od doručka", napisala je Norton na Instagramu.

Primjeri na koje ona to radi su dodavanje špinata jajima, jedenje sirove mrkve i svježih krastavaca za međuobrok ili uživanje u sirovoj cvjetači s umacima. 

"Činjenica je da je hrana više od kalorija. Naše stanice trebaju je za funkcioniranje. Kada jedemo šećere ili rafinirane ugljikohidrate i pijemo voćne sokove, oni odlaze izravno u jetru, gdje se počinju proizvoditi masnoće te se pokreće inzulinska rezistencija. To uzrokuje kronično povišene razine inzulina u krvi", pojasnila je. 

Njezinu prehranu sačinjavaju voće i povrće s niskim glikemijskim indeksom, orašasti plodovi, avokado i masline, koji su izvori zdravih masnoća, cjelovite žitarice bez glutena, mahunarke i proteini. 

Norton je ranije otkrila pet zlatnih savjeta koje slijedi radi zdravlja.

Pročitajte više