Muškarci s isklesanim trbušnim mišićima objasnili zašto to nekad nije vrijedno truda

Foto: Unsplash

POSTIZANJE izraženih trbušnih mišića dolazi nakon mnogo rada i odricanja, a ne postoji prečac do takvih rezultata. Nikakvi brzi trikovi neće vas dovesti do takvog cilja. Stoga je dobro pitanje - je li rezultat vrijedan uloženog truda?

Muškarci koji su vlasnici čvrstog i isklesanog trbuha objasnili su za Men’s Health kako gledaju na to:

Život nije reklama

Ako je cilj postati privlačniji suprotnom spolu, potrebno je onda znati i koliko je ženama važan isklesan trbuh. Nakon provođenja ankete, zaključak je da je samo 2 posto žena izjavilo da su im vidljivi trbušnjaci obavezan dio poželjnog muškarca, a samo 21 posto je reklo da muškarac mora imati ravan trbuh. Dakle, značajna većina žena ostavlja mogućnost da njihov frajer iz snova može imati opušten trbuh.

Apstinencija od alkohola

"Popijem oko 20 alkoholnih pića godišnje", tvrdi David Kimmerle, 37-godišnji profesionalni fitness model iz Los Angelesa. "Ne bih imao posla da redovito pijem", kaže on.

Hrana je samo gorivo

Za razliku od alkohola, ne možete se potpuno odreći hrane. "Kako bih održao svoje trbušne mišiće, provodio sam tjedne kad sam uglavnom bio gladan, čak i nakon obroka", kaže Ben Carpenter, trener i fitness model iz Oxforda u Engleskoj.

"Odustao sam od ideje da bi hrana trebala biti ukusna", kaže osobni trener Gino Caccavale.

Napredak može biti mukotrpan

Što se više približavate vidljivim trbušnjacima, to će vaš gubitak masti biti sporiji, a u konačnici će ići izuzetno sporo. Studija iz 2005. objavljena u Journal of Theoretical Biology utvrdila je da postoji maksimalna stopa gubitka masti za te posljednje kilograme, a nakon toga sagorijevate samo mišiće. To znači da morate ubrzati svoj metabolizam, ali ne previše.

Trbušnjaci ne znače nužno zdravlje i sreću

Više vježbanja i stroga dijeta pomoći će vam da poboljšate svoje zdravlje, ali sam gubitak onih zadnjih kilograma neće vam doprinijeti zdravlju. Gubitak zadnjih nekoliko kilograma također može dovesti do toga da vam lice izgleda mršavo, a struk tanak. To, naravno, ovisi o brojnim čimbenicima, ali za neke muškarce to nije nužno najbolja varijanta.

Vaši trbušni mišići uglavnom se ne vide

Konačno, čak i ako to ne radite zbog zdravstvenih dobrobiti, koliko često onda možete pokazati rezultate svog napornog rada? S odjećom, izuzetno je teško razlučiti muškarca koji ima vidljive trbušnjake od onih s ravnim trbuhom.

Pročitajte više