Ovo je jedina namirnica koju Victoria Beckham nikad ne konzumira

NIJE tajna da Victoria Beckham ozbiljno brine o svom zdravlju i kondiciji. Osim što redovito vježba, modna dizajnerica pomno pazi na svoju prehranu i nikad ne konzumira crveno meso. Umjesto toga, prednost daje povrću, ribi i školjkama.

"Jedem puno svježe ribe, svježeg povrća i salata, kao i sjemenki i orašastih plodova. Također volim voće, ali ne jedem ga previše jer se od njega osjećam naduto", izjavila je u intervjuu za Net-A-Porter.

Nutricionistica Penny Weston potvrđuje da je smanjivanje unosa crvenog mesa korisno.

"Neka crvena mesa i mesne prerađevine imaju visoki udio zasićenih masti, što može uzrokovati upalu", rekla je.

Iako je Weston vegetarijanka, ističe da postoje istraživanja koja sugeriraju da konzumacija previše crvenog i prerađenog mesa može rezultirati štetnim metabolitima u crijevima. Važno je konzumirati hranu koja promiče dobre crijevne bakterije. Prehrana bogata vlaknima posebno je pogodna za to.

Ako vam je teško odreći se odrezaka, burgera i umaka bolognese, postoji način za poboljšanje zdravlja probavnog sustava. Prema Westonu, dovoljno je obogatiti svoj jelovnik fermentiranom hranom.

"Konzumiranje hrane poput jogurta, kefira, kiselog kupusa, kimchija i drugog fermentiranog povrća doista je dobro za zdravlje vaših crijeva. Većina fermentirane hrane pomaže uspostaviti ravnotežu bakterija u crijevima", poručila je.

Pročitajte više