Popularna fitness zvijezda progovorila o ružnoj strani svakodnevice žena

Foto: Instagram

KAYLA Itsines je nagrađivana australska osobna instruktorica grčkog porijekla, poduzetnica i autorica nekoliko izdanja e-knjiga fitness programa Bikini Body Workout, kao i aplikacije Sweat with Kayla,  putem kojih pomaže milijunima žena širom svijeta transformirati svoje tijelo i osjećati se u formi, jače i samouvjerenije.

U ožujku 2016. godine, Times je Kaylu proglasio za jednu od 30 najutjecajnijih ljudi na internetu.

Australska fitness zvijezda podijelila je snažnu poruku s preko 12 milijuna pratitelja na Instagramu. Ona je otkrila da je kao djevojčica često bila meta zadirkivanja, jer je izgledala snažno i htjela je podsjetiti sve svoje pratitelje da su "mišići za sve".

U svom postu, Kayla, koja se može pohvaliti višemilijunskim fitness carstvom, otkrila je da je odrasla baveći se sportom i da je njena snažna tjelesna građa uvijek bila tema razgovora i to ne na pozitivan način.

"Sjećam se da mi je jedna djevojčica prišla, podigla majicu i rekla 'Pogledajte, ona ima trbušnjake – ona je dječak! Ti si dječak!'", piše Kayla. Prema njenim riječima, ona je pokušala raspravljati s djevojčicom rekavši: "Nisam dječak!", na što joj je djevojčica odgovorila: "Da, jesi! Samo dječaci mogu imati trbušnjake i raditi sklekove."

Kako sama kaže, ona tada nije imala jasno iscrtane trbušnjake, ali je imala snažne trbušne mišiće i mogla je raditi sklekove kada je imala 11 godina, i zbog toga je za druge djevojčice bila dječak.

Kayla, koja ima 28 godina i jedno dijete, otkrila je da joj je 2009. godine, kada je postala osobna fitness instruktorica, netko rekao da su sklekovi na nožnim prstima za muškarce, a oni na koljenima za žene.

Ona je izrazila u objavi svoje zaprepaštenje na ovakvu podjelu, izrazivši svoje čvrsto uvjerenje da je fitness za sve, da su razvijeni mišići za sve, kao i zdravlje, treninzi i vježbanje.

Svoj post je zaključila porukom:  "Nisi 'muškarac' ili 'bodybuilder' ako imaš mišiće. Ti si snažna i predivna i nemoj dopustiti da ti bilo tko drugačije govori."

Kayla, koja je rodila svoje prvo dijete u travnju prošle godine, podijelila je motivacijski post uz fotografiju svog ravnog trbuha.

Njena objava i fotografija dobili su odobrenje drugih žena koje koriste platformu za razmjenu sličnih iskustava. Jedna od preko 1700 žena otkrila je u svom komentaru da redovno doživljava seksizam u lokalnoj teretani gdje trenira i postavila pitanje zbog čega teretane imaju izdvojeni "dio za muškarce".

Druga je podijelila da je često dobivala komentare da je "previše snažna za ženu", dok je priznala otkrila da joj je, kada je imala 13 godina, druga djevojčica rekla da ne može nositi majicu bez rukava, jer ima previše mišićava ramena. Danas, ona je ponosna na svoje snažne ruke.

Četvrtu ženu su maltretirali kada je bila u osnovnoj školi zato što je trenirala borilačke vještine: "Ne samo da su moji prijatelji bili u čudu, već su i njihovi roditelji kritizirali moju mamu što mi je dopustila trenirati karate, kao da je to samo za muškarce", kaže žena.

Kayla je prošle godine bila peta na listi mladih bogataša s procijenjenom neto vrijednošću od 486 milijuna dolara (s njenim zaručnikom), a na svom profilu nastavlja ohrabrivati svoje pratitelje slaviti njihova tijela, navodi News.

U odvojenim objavama, nakon što je rodila kći Arnu, Kayla je otkrila najviše i najniže fitness rezultate koje je postiglo njeno tijelo nakon porođaja.

"Putovanje svake žene kroz život, ali posebno trudnoća, porođaj i oporavak tijela nakon porođaja je jedinstveno", napisala je ona. Bez obzira na to kako se tijelo oporavlja poslije porođaja, zaista je važno prihvatiti, cijeniti i slaviti svoje tijelo.

Kayla i njen zaručnik izgradili su svoje ogromno fitness carstvo nakon što su se prvi put sreli u teretani 2012. godine. Par je zaradio gotovo pola milijarde dolara putem Sweat with Kayla aplikacije za vježbanje koja se temelji na Kaylinoj osobnoj rutini vježbanja, koju ona zove Bikini Body Guide.

Pročitajte više