Trikovi uz koje ćete postati fit i izgubiti kilograme bez vježbanja

Foto: 123RF

POSTOJI mnogo načina za poboljšanje kondicije koji ne uključuju odlazak u teretanu. Biti fit, održavati kondiciju i zdravu kilažu ponekad može biti poprilično težak, ali i financijski zahtjevan zadatak.

Ipak, postoje i načini na koje gotovo neprimjetno, uz minimalno truda, možete poboljšati vlastitu kondiciju, a putem možda i izgubiti poneki kilogram. Naravno, rezultati neće biti onakvi kakvi bi bili da ste trenirali s osobnim trenerom, ali neće biti ni zanemarivi.

Jedino pravilo kojeg se morate pridržavati je - što manje sjedenja.

Balansirajte na jednoj nozi ili radite čučnjeve dok perete zube

Fitness ne podrazumijeva samo gubitak težine ili izgradnju mišića nego i osiguravanje što dulje funkcionalnosti i mobilnosti, a jedna od najboljih stvari koje po tom pitanju možete učiniti za svoje zdravlje je da radite na svojoj ravnoteži.

Šetajte do posla ili trgovine

Točnije, do svih odredišta do kojih možete doći hodajući.

Očistite automobil

Čišćenje je jedna od onih aktivnosti koje izgaraju dobar broj kalorija. Tako usisavanjem ili peglanjem u 30 minuta možete potrošiti 119 kalorija, a ako svoj automobil operete sami umjesto da ga odvezete u obližnju autopraonicu, potrošit ćete otprilike 153 kalorije.

Igrajte se s djecom što više

Umjesto popodnevnog odmaranja pred televizorom, slobodno vrijeme provedite igrajući se s djecom. Garantiramo vam da ćete se umoriti, a već nakon nekoliko dana primijetit ćete i poboljšanje kondicije.

Umjesto kolica, u trgovini koristite košarice

Nošenje pune košare na vaše mišiće će djelovati kao dobar trening.

Pauzu na poslu iskoristite za razgibavanje

Znanstvenici s bristolskog sveučilišta otkrili su da kretanje u vrijeme ručka može pomoći zaposlenicima da se osjećaju "produktivnije, sretnije, učinkovitije i mirnije". Također, otkrili su da samo pet minuta vježbanja nakon napornog rada može poboljšati memoriju, piše The Sun. Naravno, poboljšanje ćete osjetiti i na vlastitoj kondiciji.

 

Pročitajte više