Vrijeme je da si priznate pravu i ne tako lijepu istinu o dijetnim namirnicama

Foto: 123rf

VIŠAK kilograma posljednica je unosa velikog broja kalorija.


Nažalost, mnogi ljudi zbog toga misle kako je dovoljno da konzumiraju niskokaloričnu hranu i napitke kako bi smršavjeli, no stručnjaci po tko zna koji put ističu kako u tome nema previše istine.

Naprotiv, sve namirnice i napici s 0 kalorija, osim vode, mogli bi čak i doprinijeti vašem debljanju. Ako se pitate kako je to moguće, slijedi objašnjenje.

Ovi proizvodi usporavaju metabolizam, odnosno sposobnost organizma da sagorijeva masti. Niskokalorične namirnice uglavnom su toliko obrađene da se tijelo ne mora gotovo uopće truditi da ih probavi zbog čega, nakon nekog vremena, metabolizam postaje usporen.

Također, konzumiranjem ovih proizvoda zbunjujete svoje tijelo, jer je ono programirano da očekuje kalorije. Kod ovakve prehrane, kalorije izostaju ili stižu u vaše tijelo u puno manjoj količini od očekivanog, zbog čega organizam postaje zbunjen, a mozak vam šalje signal da ste gladni.

Pa ako želite smršavjeti ili održati svoju liniju, promijenite režim prehrane te se samo počnite hraniti zdravo.

Umjesto niskokaloričnih proizvoda odaberite zdrave i što svježije namirnice, a ako želite smršavjeti, one koje nemaju puno kalorija, ali su svakako zdravija opcija za vas.

Pročitajte više