Zaboravljeni rekvizit: Ubacite vježbe s medicinkom u svoj trening

Foto: Shutterstock

UNATOČ tome što danas postoji bezbroj novih rekvizita za vježbanje, među njima opstaju i dan danas se koriste stari rekviziti koji mogu biti itekako učinkoviti i primjenjivi u raznim oblicima treninga. Jedan od najstarijih, pa i najboljih rekvizita jest popularna medicinka s kojom ste se možda ipak više susretali za vrijeme školovanja nego kasnije u fitness centrima. Iako su mnoge teretane i prostori za vježbanje opremljeni velikim brojem različitih modernih sprava i drugih rekvizita, nezamjenjiva medicinka poslužit će nam za razne eksplozivne vježbe snage i funkcionalne pokrete, što je od velike važnosti za svakog rekreativca koji želi poboljšati kvalitetu svog života. Isto tako, vježbe s medicinkom odlične su za jačanje mišića core-a i veliku potrošnju kalorija, pa tako mogu imati odličnu ulogu u izgradnji dobre forme.

Osim svega navedenog, medicinka je vrlo praktična i jeftina i stoga se odlično može uklopiti u vaše kućne treninge, ali i u bilo kakav program i oblik vježbanja. Kad radite vježbe s medicinkom, uglavnom pokušavajte pokrete izvoditi što brže i eksplozivnije, pritom zadržavajući dobru formu izvođenja vježbi. Vježbe s medicinkom savršeno će se uklopiti u treninge s ciljem velike metaboličke potrošnje, funkcionalne treninge, kružne oblike vježbanja, rehabilitacijsko vježbanje i dr.

Možda ste mislili kako su vježbe s medicinkom lagane i jednostavne, ali mogu se raditi i složene zahtjevne vježbe koje će vrlo snažno aktivirati veći broj mišićnih skupina, ali i naše energetske sustave. Radite veći broj ponavljanja, od 12 do 20. Evo primjer vježbi snage i eksplozivnosti za gornji dio tijela:

 

Pročitajte više