5 vježbi koje frajeri moraju raditi

5 vježbi koje frajeri moraju raditi

Foto: Instagram

NEMA DVOJBE, ako želite postati snažniji i izgraditi atletsko muško tijelo, ne smijete zapostaviti vježbe s opterećenjima. Rekreativci vole vježbati na različite načine i s različitim rekvizitima. Neki vježbaju klasičnim metodama u teretani s bučicama i šipkama, dok drugi rade kružne treninge ili vježbaju prateći popularne trendove poput crossfita, ali postoje vježbe koje ne smijete zapostaviti u vašem treningu.

Određene vježbe, odnosno pokreti, moraju biti dio vašeg programa, a mogu se izvoditi s gotovo svim rekvizitima i postoji više varijacija, pa ih je stoga moguće primijeniti u bilo kojem obliku treninga. Riječ je o kompleksnim vježbama koje aktiviraju nekoliko mišićnih skupina istovremeno i odličan su alat za izgradnju snage i mišića te mršavljenje.

Evo koje su to vježbe:

Mrtvo dizanje

Ova vježba oponaša jedan od najčešćih čovjekovih kretnji- podizanje tereta s poda, i upravo je zato važna za razvoj snage svakog muškarca. Budući da snažno aktivira sve mišiće na tijelu i pridonosi povećanom ispuštanju hormona testosterona, nema sumnje da je jedna od glavnih vježbi kojom ćete postići mišičav izgled.

Čučanj

Sve što je rečeno za mrtvo dizanje možemo reći i za čučanj. Postoje mnoge verzije čučnja i sve su odlične za razvoj donjeg dijela tijela i stabilnosti trupa. Neki oblik čučnja jednostavno mora biti dio vaše trening rutine.

Zgibovi

Jedna od najboljih vježbi za gornji dio tijela su zgibovi. Iako je riječ o prilično teškoj vježbi koju ne može svatko (u početku) raditi, uvijek postoji način da je uvrstite u trening i razvijete snažne ruke, ramena i leđa. Svaki muškarac trebao bi moći podići vlastitu tjelesnu težinu barem 5 puta.
 
Sklekovi

Ova nezamjenjiva vježba pomoći će vam da ojačate mišiće ramenog pojasa, prsa i ruke. Radite li veći broj ponavljanja, možete je primijeniti u treninzima u kojima ciljate na razvoj izdržljivosti i mršavljenje, dok možete raditi i manji broj ponavljanja s opterećenjem na leđima kako biste razvili jakost i snagu.

Bench press


Nije bez razloga možda i najpopularnija vježba koju vježbači rade u teretani. Potisak s klupe zaslužan je za razvoj većine gornjeg dijela tijela, pogotovo prsa, ramena i tricepsa. Bench press će napraviti temelje za mišičav i jak torzo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara