Zahvaljujući ovim joga pozama vaš seksualni život će biti bolji nego ikad!

Foto: 123RF

SEKS i joga imaju mnogo zajedničkih karakteristika. Oboje su spoj tjelesnog i emocionalnog, kao što i oboje koriste tijelo za postizanje umnog smirenja te zadovoljstva.

Iako već vjerojatno i ptice na grani znaju da joga ima mnoge benefite, od smanjivanje razine stresa pa sve do poboljšanja probave, rijetki je povezuju s boljim seksom. No, mnogi učitelji joge smatraju kako je seks oblik duhovne energije pa ne čudi što upravo pojedine joga poze mogu drastično poboljšati vaš seksualni život.

Ovu tvrdnju su potvrdili i znanstvenici. Naime, oni su proveli istraživanje u kojem su 12 tjedana promatrali 40 žena koje prakticiraju jogu. Nakon što je studija završila, zaključili su kako su žene primijetile značajno poboljšanje u seksualnom životu zahvaljujući upravo ovoj vrsti vježbanja.

"Joga vas uči kako slušati svoje tijelo i kako kontrolirati um", objašnjava instruktorica joge Lauren Zoeller, ali i naglašava kako se vježbanjem istovremeno povećava svijest te kontrolira um. Drugim riječima, događa se dvosmjerni proces.

No, umjesto da duljimo, pokazat ćemo vam četiri joga poze na kojima ćete biti osobito zahvalni:

1. Krava/mačka

Ova poza opušta leđa i kralježnicu, a istovremeno uravnotežuje um. Osim toga, oslobodit će vas stresa.

2. Most

Pomaže kod probavnih problema, ali i u smanjenju menstrualnih bolova. Odlična je i za žene u menopauzi.

3.  Golub

Pomaže kod ublažavanja bolova u donjem dijelu leđa te prakticirajući ovu pozu istovremeno istežete trbušne mišiće, vrat, ramena i grudni koš.

4. Pas koji gleda dolje

Ovaj položaj pomaže kod nesanice, ublažava glavobolju i bolove u leđima.

Pročitajte više