Želite smršavjeti? Evo koje je najbolje vrijeme za doručak

Foto: Instagram

KLJUČ mršavljenja je kalorijski deficit. Drugim riječima, morate sagorjeti više kalorija u odnosu na to koliko ih unosite u organizam. No, nakon početnog uspjeha, često dolazi faza kad tjelesna težina stagnira i tada je potreban detaljniji pristup dijeti.

Doručak je najvažniji obrok u danu i brojna istraživanja su pokazala da osobe koje ga ne preskaču imaju zdravu tjelesnu težinu.  

Vrijeme u danu kada doručkujete također ima utjecaja na mršavljenje. Dijetetičar Kama Yadav za NDTV je otkrio da uravnotežen doručak doista pomaže da zdravo skinete suvišne kilograme.

“Najbolje vrijeme za doručak je u roku od dva sata nakon buđenja. Što prije pojedete doručak nakon što ste ustali to bolje za vaš metabolizam”, otkrio je Yadav.

“Doručak pomaže u suzbijanju apetita. Ako jedenje doručka postane dio vaše svakodnevne rutine, smanjit ćete glad i žudnju kroz dan”, dodao je.

Za doručak treba birati kombinaciju proteina, zdravih masti i ugljikohidrata. Nedavno objavljeno istraživanje u Journal of Nutrition sugerira da su vlakna odličan način prevencije debljanja i poticanja mršavljenja.

Prema stranici EatingWell, pet namirnica trebalo bi naći mjesto na listi vaših prioriteta. To su zobena kaša, maslac od kikirikija, jaja, jogurt i maline. Također, doručak ne bi trebao uključivati umake poput kečapa. Dijetetičari savjetuju da na okus utječete začinima kako biste obrok učinili primamljivijim. Ovisno o jelu, to može biti primjerice cimet ili vlasac. 

Na kraju, ne zaboravite se kretati jer i to ima ključnu ulogu u rezultatu.

Pročitajte više