Žena je tjedan dana svakodnevno jela pizzu. Evo koje je promjene doživjela

Foto: Shutterstock

IAKO je pizza mnogima omiljena namirnica u kojoj najčešće uživaju kada im se ne da kuhati ili žele pogledati dobar film, pretjerivanje s njezinom konzumacijom može imati negativne posljedice na naše zdravlje. Kako upozoravaju dijetetičari, postoje određene nuspojave koje možemo iskusiti ako budemo jeli previše ove, inače mnogima omiljene, hrane.

Zato je Kristine Gasbarre odlučila provjeriti što se dogodi kada se tjedan dana svakodnevno jede pizza, a sve promjene koje je primijetila na sebi i svome tijelu podijelila je za portal The Healthy. Evo o kojim se promjenama radi.

Lošija probava

Kako objašnjava Gasbarre, svakodnevno jedenje pizze poremetilo joj je probavu, ali ju je bolio i želudac. ''Poštedjet ću vas detalja, ali recimo samo da moj želudac nije bio sretan već te prve noći'', kaže. Naime, dijetetičari i sami potvrđuju da pizza može teško pasti na želudac, ali i izazvati laksativni učinak. Osim toga, tu dolazimo do još jednog problema, a to je kasnovečernje jedenje koje može dovesti do grčeva, bolova u trbuhu i osjećaja nadutosti.

Pogoršanje stanja kože i pojava prištića

Još jedna od promjena koju je primijetila bila je pogoršanje stanja lica, odnosno izbijanje prištića i akni. Kako objašnjava, gotovo je sigurna da je glavni krivac za to sir koji se nalazi na pizzi koju je jela svakodnevno. Dijetetičari također objašnjavaju kako gluten u tijestu ima sličnih nuspojava, naročito ako se pretjera s njegovom konzumacijom.

Pojačani apetit

Osim spomenutih promjena, Gasbarre je također primijetila kako se nakon samo nekoliko dana konzumiranja pizze njezin apetit značajno pojačao. Naime, kako objašnjava, prije nije imala posebno veliku želju za jedenjem navečer, ali se to promijenilo nakon što je nekoliko večeri za redom jela pizzu.

Pročitajte više