"Odgovorno tvrdim da bolje pite u Zagrebu nema", pišu ljudi. Probali smo, evo dojmova

Foto: Ena Dragičević/Index

U ZAGREBU, na adresi Maksimirska 100, nalazi se obiteljski lokal koji nudi savršene domaće pite svih vrsta. U Aninim pitama nude klasične i neobične slane i slatke pite, koje se jako brzo rasprodaju. Od ponedjeljka do petka otvoreni su od 9 do 17, a subotom od 9 do 15. Nedjeljom ne rade.

@index.hr Ove pite se jako brzo rasprodaju, jeste li ih već probali? #aninepite #pite #hrana #food #foodtiktok #zagreb #indexhr #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Mi smo odlučili probati klasičnu pitu od mesa za 3.30 eura i komad zeljanice za 3.20 eura. Obje su stvarno bile ukusne, a pogotovo ona mesna! Od slatkih pita probali smo jednu malo neobičniju, onu od sira i maka, koja nam je bila favorit, te onu od sira i višanja. Slatke pite platili smo po 1.50 eura. Sviđa nam se mix klasičnih i neobičnih okusa i zato bismo vam preporučili Anine pite ako želite probati nešto klasično, a opet drugačije.

Što sve nude i koliko košta

Jelovnik je podijeljen na pite na komad, male i velike pite. Nude i sokove i vodu, ali i mliječne proizvode, odnosno kefir ili kiselo mlijeko (200 g) za po 1 euro te čašicu jogurta za 49 eurocenti. Prodaju i tijesto za pite za 1 euro, no nije iskazana gramaža tzv. jufke.

Što se tiče pita na komad, nude krumpirušu za 2.80, pitu s mesom i krumpirom za 3.30, mesnu za 3.50, sirnicu za 3, zeljanicu za 3.20, pitu s tikvicama za 2.90, slatku pitu od jabuka za 1.30 i slatku pitu od višanja ili sira za po 1.50 eura. Male pite koštaju između 11.20 i 14 eura, dok su velike između 22 i 29 eura.

Čini se da se svima sviđaju

I komentari na Googleu su odlični, gdje Anine pite trenutno imaju ocjenu 4.9 od 5, s ukupno 45 recenzija u trenutku pisanja ovog teksta. 

"Jela sam štrudlu od višnje i burek od tikvica. Ne znam koje je ukusnije. Za pohvaliti je što sve sami rade, nije masno ni suho, ma top. Takvi ostanite i vraćam se obavezno čim prije", piše Petra.

"Da mogu, dao bih i veću ocjenu. Pite su jako ukusne, nisu premasne kao što inače drugdje budu. Osoblje jako ljubazno", napisao je Lovro uz ocjenu 5.

"Veliki sam ljubitelj i poznavatelj pita. Odgovorno tvrdim da dosad bolje pite nisam pojeo u Zagrebu. Svaka vam čast", piše Edin.

"Danas sam otkrila Anine pite. Krumpiruša je o d l i č n a! Dolazim opet. Plus, ugodan prostor i zaposlenice. Preporučujem", stoji u recenziji koju je ostavila Roberta.

Što vi kažete, kakve su vam Anine pite (ako ste bili i probali)?

Pročitajte više