Zbog njihovih bi krafni i Homer Simpson poželio doći u Beograd, tvrde neki. Bili smo

Foto: Index

IAKO postoji već punih sedam godina, Slatkoteka je beogradska adresa kojoj ne pada popularnost. Ono po čemu su poznati su krafne, i to najljepše krafne koje do sada niste mogli ne vidjeti na Instagramu. Prva lokacija otvorena je u centru Beograda, točnije na Dorćolu (točna adresa je Višnjićeva 5), a sada imaju još tri, u Novom Beogradu, pa u centru na Bulevaru kralja Aleksandra te malo van grada - na Banovom Brdu.

Ako njihovo ime utipkate u Google, izaći će uglavnom hvalospjevi, a neki tvrde kako upravo u Slatkoteci "žive najukusnije krafne u Beogradu" te kako bi baš zbog Slatkoteke i Homer Simpson poželio posjetiti Beograd. Osim sto milijuna vrsta slatkih krafni, u ponudi imaju i slane, koje smo i mi relativno nedavno spomenuli u tekstu s predviđanjima krafnarskih trendova za Hrvatsku 2025. godine, u nadi da će se upravo takve iduće godine pojaviti i kod nas.

>> Ove godine su Hrvati poludjeli za krafnama, za 2025. predviđamo novi trend

Posjetili smo ih

Naša se dopisnica iz Beograda uputila u Slatkoteku kako bi provjerila kakve su im krafne i zašto i dalje oko njih vlada toliki hype.

Došli smo u Slatkoteku i prvo bili žalosni jer smo saznali da se njihove, kako ih zovu, bakine krofne, moraju naručiti dan ranije, a njih smo baš jako htjeli probati jer su najsličnije klasičnim krafnama - nisu donuti s rupom u sredini, već ona dobra stara klasika punjena marmeladom od marelice (domaćom, piše na Slatkotekinom webu) i posuta šećerom u prahu. Inače, jedna košta 150 dinara, što je oko 1.30 eura.

Nema veze, sada barem znamo za sljedeći put. Ono na što smo unaprijed računali je bilo to kako neće biti baš previše izbora jer smo ušli u subotu u 7 popodne i vitrina je bila poluprazna. Svaka njihova poslovnica, dakako, ima u ponudi u određenom trenutku nešto drugo, a nas je dočekalo desetak od oko 20 vrsta slatkih krafni koje inače nude (stoje po 250 dinara za komad, što je oko 2.15 eura).

Kakve su?

Krafne su stvarno okej, a najveća fora je u tom topingu, odnosno namazima, preljevima i komadićima čokoladica ili voća koje se stavlja gore. S obzirom na to da smo išli tu zbog bakinih krafni, kakvog smo stila krafni najveći fanovi, ove njihove slavne ukrašene i glazirane nas nisu baš oduševile.

Najmanje se osjeti okus krafne, no, nemojte pomisliti da nije dobra - ima okusa, nije suha, ali puno više se osjeti to sve što je dodano na krafnu. Ono što svakako moramo pohvaliti je ambalaža u koju pakiraju krafne za van. Super je, zanimljiva i imaju je raznih veličina, ovisno o tome koji broj krafni ćete kupiti.

Još jedan plus - naši su paketi preživjeli put od 3 sata i ništa se nije ni otopilo, ni pomiješalo, ma baš ništa im nije bilo. Krafnice u kutijama su bile kao nove (vjerujemo kako posebnu pažnju posvećuju i glazurama i njihovoj prilagodljivosti vremenskim uvjetima).

Pročitajte više