Evo što je najskuplje, a što najjeftinije na ovogodišnjem Asian Street Food Festivalu

Foto: Ena Dragičević/Index

POČEO JE Asian Street Food Festival, koji se već drugu godinu zaredom održava na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, a traje od 6. do 12. svibnja. Već smo vam pisali o detaljnoj ponudi i cijenama na ovogodišnjem Festivalu, a sada donosimo popis jela s ovogodišnjeg Asian Street Food Festivala, poredanih od onih najjeftinijih do najskupljih, kako biste na vrijeme mogli otići do bankomata ili možda čak i ne.

>> Počeo je Asian Street Food Festival u Zagrebu, donosimo veliki popis ponude i cijena

14. Korean Hot Dog, Bao Buns Pork, Hosomaki Tempura i proljetne rolice - 7 eura

Najjeftinija opcija na ovogodišnjem Asian Street Food Festivalu jesu korejski hot dogovi, Bao Buns Pork, Hosomaki Tempura i proljetne rolice, a ova jela koštaju 7 eura. Hot dogove ćete pronaći na kućici K Dogs (na kojoj se prodaju i odlični Dalgona sladoledi za 5 eura), Bao Bunse i Hosomaki Tempuru na kućici Jellyfish in Space, a proljetne rolice na kućici Thai Thai.

13. Korean Fried Chicken - 7.60 eura 

Curry House by Tuk Tuk Express u ponudi ima Korean Fried Chicken, prženu piletinu s domaćim slatko-ljutim umakom i sjemenkama sezama za 7.60 eura. Osim toga, nude i Tikka Masala Bowl te Honey Chilli Chicken Bowl za 9.80, odnosno 9.40 eura.

12. Bao Buns Salmon - 8 eura

Jellyfish in Space, osim Bao Buns Pork za 7 eura, u ponudi ima i euro skuplje Bao Buns Salmon, parena peciva s kimchijem, spicy mayo, lososom, togarashijem, tobikkom i krastavcima. Osim toga, u ponudi imaju i nekoliko vrsta sushija te kozice u tempuri koji su nešto skuplji, pa ćemo do njih doći kasnije.

11. Katsu Curry Burger, tuna sendviči - 8.50 eura 

Asian Burgers by Mate Janković u ponudi ima Katsu Curry Burger za 8.50 eura, a po istoj cijeni se na kućici Tuna&Bar by Picnic prodaju dva specijaliteta od plavoperajne tune - Tuna Katsu Sando i Tuna Tartar Sando.

10. Uramaki sushi i Spicy Chicken poke - 8.90 eura

Kućica SOHO Sushi ove godine nudi nekoliko specijaliteta po cijeni od 8.90 eura - tu su Philadelphia, Chicken Teriyaki i Tiger sushi za 8.90 eura, a po istoj cijeni prodaju i Spicy Chicken poke.

9. Shiitake Umami Burger - 9 eura

Osim ranije spomenutog Katsu Curry Burgera, na kućici Asian Burgers by Mate Janković pronaći ćete i Shiitake Umami Burger po cijeni od 9 eura - sastoji se od junetine u brioche pecivu, s cheddarom, kineskim kupusom, zlatnim šampinjonima, ukiseljenom mrkvom, wasabi mayo i shiitake gljivama u glavnoj ulozi.

8. Honey Chilli Chicken Bowl - 9.40 eura 

Curry House by Tuk Tuk Express u ponudi ima i Honey Chilli Chicken Bowl za 9.40 eura, slatko-ljuto jelo s hrskavom piletinom s chillijem i medom, parenom rižom, domaćim slatko-ljutim umakom od meda i chillija te sjeckanim mladim lukom.

7. Spicy Korean Burger, Ebi Original sushi i Salmon in Green poke - 9.50 eura

Na kućici Asian Burgers by Mate Janković možete pronaći Spicy Korean Burger za 9.50 eura, a po istoj cijeni na kućici SOHO Sushi možete kušati dva specijaliteta - uramaki sushi Ebi Original te Salmon in Green poke.

6. Soho Spicy Tuna sushi i Tikka Masala Bowl - 9.70 i 9.80 eura

Na kućici SOHO Sushi prodaju čak šest vrsta Uramakija, a Soho Spicy Tuna prodaje se po cijeni od 9.70 eura. Samo 10 centi skuplja je kremasta Tikka Masala Bowl s kućice Curry House by Tuk Tuk Express.

5. Pad Thai Chicken, Som Tum Papaya, Uramaki Crispy losos i tuna - 10 eura

Favorit kućice Pad Thai by Thai Thai svakako je Pad Thai Chicken za 10 eura, a na istoj kućici po istoj cijeni možete pronaći i salatu Som Tum Papaya, dok ćete za desert Mango sticky rice ovdje morati izdvojiti 7 eura. Kućica Jellyfish in Space po cijeni od 10 eura prodaje Uramaki Crispy losos te Uramaki Crispy tunu.

4. Kozice u tempuri i Premium Tempura Shrimp - 11 eura

Najskuplje jelo s ranije spomenute kućice Jellyfish in Space svakako su kozice u tempuri, koje koštaju 11 eura. Po istoj cijeni na kućici SOHO Sushi prodaje se Premium Tempura Shrimp, a u porciji se dobiju 5 komada i umak.

3. Aloha Soho Uramaki - 11.50 eura 

Najskuplja stavka na meniju SOHO Sushija je Aloha Soho Uramaki, a prodaje se po cijeni od 11.50 eura (dolazi u porciji od 9 komada, baš kao i sve druge vrste Uramakija s ove kućice).

2. Ramen - 15 eura

ZU KU JI Ramen House novost je na ovogodišnjem Asian Festivalu, a u ponudi imaju Tonkotsu Hakata Ramen, vegetarijanski Shoyu Ramen i Miso Chicken Ramen, od kojih svaki košta 15 eura.

1. Gyoze - 29 eura

Na ovogodišnjem Asian Street Food Festivalu najskuplje su gyoze s kućice Purple Monkey - u ponudi imaju Chicken, Pork, Duck i Vegetable gyoze, a porciju od 24 komada platit ćete 29 eura. Ako se odlučite na porciju od 12 komada, ona košta 15 eura, a porcija od 6 komada košta 8 eura. U ponudi imaju i Mochi sladolede koji koštaju 1.50 euro po komadu.

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 6. - 12. svibnja 2024. 
Radno vrijeme: 12 - 24 sata 
Ulaz: besplatan

Pročitajte više