Ako posjetite ovaj muzej u Malmöu, umjesto ulaznice dobit ćete vrećicu za povraćanje

Foto: Instagram/Disgusting Food Museum

POSLJEDNJIH dana švedski grad Malmö uživa posebnu pozornost, i to zbog Eurosonga. Mnogi su tamo stigli upravo zbog ovog natjecanja, no ovaj grad ima još štošta za ponuditi. Jedna od najzanimljivijih aktivnosti u ovom gradu definitivno je odlazak u Muzej odvratne hrane, rezerviran samo za one najhrabrije.

Ovaj muzej otvoren je još 2018. godine i glavna je atrakcija u Malmöu, a na TripAdvisoru je Muzej odvratne hrane rangiran kao broj 1 na popisu od devedeset i četiri stvari koje treba učiniti u Malmöu.

Što je sve izloženo?

Muzej je posvećen hrani iz cijelog svijeta koju neki ljudi smatraju odvratnom ili odbojnom, a u njemu se trenutno nalazi preko 80 eksponata hrane i pića koje posjetitelji mogu vidjeti, pomirisati, a ako su dovoljno hrabri, i kušati. Zanimljivo je da posjetitelji umjesto ulaznice ovdje dobiju vrećicu za povraćanje, što već na samom početku daje nagovještaj da se u ovom muzeju nalazi nešto zaista odvratno.

Što se sve u njemu nalazi, sigurno se pitate? Za početak, tu je Surströmming, fermentirana švedska haringa koja se smatra jednom od najsmrdljivijih namirnica na svijetu (navodno smrdi po truleži), kao i casu marzu, sir prepun živih crva sa Sardinije.

No, to nije sve. Druge namirnice uključuju Durian, poznato smrdljivo voće iz Tajlanda, penis bika, pečene zamorce iz Perua, smrdljivi tofu iz Kine, osušene smrdibube iz Zimbabvea, kungu tortu napravljenu od zgnječenih mušica, pržene skakavce, sok od žaba i mišje vino, vrč rižinog vina s dvjestotinjak beba glodavaca.

Praktične informacije

Ovaj je muzej otvoren svakog dana od 11 do 17 sati, a može se ući sve do 16 sati. Cijena karte iznosi 19 eura za odrasle, 15 eura za studente i umirovljenike, 7 eura za djecu u dobi od 6 do 15 godina, a za djecu mlađu od 6 godina ulaz je besplatan. Više informacija možete pronaći ovdje.

Pročitajte više