U ovom restoranu poslužuje se piletina od 288 eura: "Nema šanse da bih opet naručio"

Foto: Paul Bocuse

KAKVOG je okusa piletina od 316 dolara (odnosno 288 eura)? Dobra piletina, kaže tiktoker koji stoji iza profila eatmycritique. Piletina Bresse iz Michelinova restorana Paul Bocuse u Lyonu u Francuskoj košta upravo toliko.

"Bilo je jako cool vidjeti kako piletina izlazi iz napuhanog svinjskog mjehura, imala je divan umak od vrhnja i izvrsne gljive (smrčke), ali nema šanse da bih opet naručio ovu piletinu. Iskreno, jeo sam i bolje", kaže. Pogledajte video za cijeli dojam.

@eatmycritique What does a $316 chicken taste like? Good Chicken. The Bresse Chicken from 2 Michelin started Restaurant Paul Bocuse in Lyon, France costs a whopping 290 Euro. It was very cool to see the chicken come out in an inflated pig bladder and it did have a lovely cream sauce and excellent morel mushrooms, but there is no way l'd order this chicken again. Frankly, l've had better chicken in my life. But chicken isn't all we ordered. Check out our website for the complete review of our entire meal! 📍Restaurant Paul Bocuse Lyon, France 🍽️ The Order: Truffled Bresse Chicken in a Bladder 💵 The Cost: $316 #paulbocuse #chickensoftiktok #frenchcuisine #france #lyon ♬ original sound - eatmycritique

Tko je Paul Bocuse

Paul Bocuse bio je jedan od najutjecajnijih i najpoznatijih francuskih kuhara u povijesti moderne gastronomije. Rođen je 1926. godine u Francuskoj, a preminuo je 2018. godine. Bocuse je bio pionir u razvoju nouvelle cuisine, pokreta koji je promijenio tradicionalne francuske kulinarske tehnike i naglasak stavio na svježe sastojke, lakše pripreme i naglašenu prezentaciju jela.

Njegovi restorani, posebno njegov glavni restoran L'Auberge du Pont de Collonges blizu Lyona, postali su svjetski poznati. Bocuse je također bio važan u razvoju kulinarskih natjecanja, kao što je Bocuse d'Or, koje je postalo jedno od najprestižnijih natjecanja za kuhare.

Paul Bocuse je simbol francuske kulinarske izvrsnosti i njegovo nasljeđe i dalje inspirira kuhare diljem svijeta.

Pročitajte više