"Vikendi su za izradu njoka", kaže Lidia Bastianich. Podijelila je i recept

Foto: FB(Lidia Bastianich

SLAVNA kuharica Lidia Bastianich na svom je Facebooku podijelila recept za jednostavne i brze njoke bez krumpira.

"Vikendi su za izradu njoka. Ovu tradiciju već dugo prenosim na svoju djecu i unučad. Ove savršene njoke sa sirom napravit ćete brzo i nema krumpira koji trebate kuhati", napisala je uz recept za ovo, kako kaže, "prekrasno i jednostavno jelo od njoka koje možete napraviti tako da njoke prelijete samo kaduljom, maslacem i naribanim Grana Padano sirom, a složenija verzija uključuje ricottu".

Sastojci koje ćete trebati:

  • 750 g svježeg sira
  • 2 šalice naribanog Grana Padana
  • 3/4 šalice oštrog brašna + za oblikovanje
  • 4 žumanjka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • sol, papar, muškatni oraščić

Zakuhajte lonac posoljene vode u kojoj ćete skuhati njoke. U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za njoke da dobijete glatko tijesto. Pospite ruke brašnom i na glatkoj površini razvaljajte tijesto u "zmije". Narežite njoke, pobrašnite i oblikujte ih na dasci za oblikovanje njoka ili uz pomoć vilice - ako želite.

Kuhajte njoke u kipućoj vodi dok se ne skuhaju (morat ćete to raditi u serijama i nemojte pretrpati lonac da se sve ne zalijepi). Bit će dovoljne otprilike 2 do 3 minute kuhanja nakon što njoki isplivaju na površinu, kaže Lidia. Pomiješajte s umakom po želji.

Pročitajte više