Žena na Instagramu pokazala drukčiji način paniranja mesa, mišljenja su podijeljena

Foto: Shutterstock

POHANO meso pravi je klasik i nema tko ne voli jesti meso pripremljeno na ovaj način, a kada je riječ o paniranju mesa, svi znamo za onu klasičnu metodu s brašnom, jajima i krušnim mrvicama. No, postoji još nekoliko metoda, a jedna je žena na Instagramu sada podijelila jednu oko koje se lome koplja.

Zdravi pohanci bez jaja i brašna?

"Jeste li znali da se pileći fileti mogu pohati bez brašna i jaja? Ja nisam znala, ali sam sada isprobala i mogu vam reći da je ovo puno zdraviji način", rekla je ona u videu i dodala da su pileći fileti ovako dosta ukusniji, ali i mekaniji i sočniji.

>> Malo drukčije pohanje: Ova tri načina pripreme osvježit će stari klasik

"Od sada više sigurno neću panirati u brašnu i jajima, nego ovako", dodala je, a osim pilećih fileta, koristila je jedan grčki jogurt, krušne mrvice, maslinovo ulje, a od začina sol, ružmarin, bosiljak i češnjak, iako ih možete prilagoditi sebi i koristiti neke druge.

Za marinadu je pomiješala jogurt, maslinovo ulje, češnjak i začine, a zatim je u zdjelu s marinadom stavila i narezane pileće filete i dobro promiješala. Ostavila ih je u hladnjaku preko noći, a sljedećeg dana ih je uvaljala u krušne mrvice i ispekla na ulju, no mogu se peći i u pećnici.

"Uživajte u ovim premekanim i preukusnim pilećim filetima, vjerujte mi da nećete požaliti, a ono što je najvažnije - ovo je zdrava verzija", napisala je ona u opisu videa, no mnogi su se pobunili jer smatraju da, dok god se prži u ulju, ovo nije zdravija verzija, a zasmetale su ih još neke stvari.

Mišljenja podijeljena

"Kako je jogurt pun kemikalija zdraviji od jaja", "A od kad to jaja nisu zdrava?", "I krušne mrvice su brašno, a jaja su zdravija od namaza. Sigurno da je za promjenu fino, ali nije zdravije", "Nisu brašno i jaja to što je nezdravo kod pohanja, nego ulje koje piletina upije tijekom pohanja", pišu ljudi u komentarima.

>> Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!

Drugi su oduševljeni ovim receptom koji su isprobali i sami, a neki su dali konstruktivan savjet, ali i napisali kako oni to rade. "Meni je najzdravije kada pečem u pećnici. Samo par kapi ulja preko svakog fileta", "Bilo koji mokar sastojak može se koristiti ako nemate jaja. Senf ili mlijeko su super varijanta", napisali su.

Pročitajte više