7 dana nije prala kosu, ono što joj se dogodilo će i vas natjerati na isto

Ilustracija: Instagram (Na fotografiji nije osoba iz teksta)

AKO STE jedni od onih koji baš svakog dana peru kosu, iskustvo djevojke koja je odlučila provjeriti kakvo će stanje njezine kose biti nakon tjedan dana nepranja moglo bi vas natjerati da svoju kosu barem na nekoliko dana poštedite šampona i ostalih preparata.

Polina je odlučila tjedan dana ne prati svoju kosu te iskustvo podijeliti s čitateljima BrightSidea. Osim što je predložila frizuru za svaki dan tijekom tog tjedna kako biste mogli izgledati dobro unatoč ne baš svježe opranoj kosi, Polina je podijelila i svoje zaključke nakon jednotjednog eksperimenta.

Prvi dan je kosu nosila raspuštenu, drugi dan ju je nakovrčala, treći svezala u rep, a četvrti u pletenicu. Peti dan eksperimenta je dio kose skupila u punđu na vrhu glave, a dio raspustila. Šesti dan je kosu svezala u punđu, a sedmi, posljednji dan eksperimenta je ponovila punđu te dodala maramu.

Time je dokazala da je moguće tjedan dana izdržati bez pranja kose te ujedno i imati dobru frizuru. No, mnogo važniji su njezini zaključci nakon tog sedmodnevnog eksperimenta.

"Više ne perem kosu svakog dana, kao što sam radila dosad. Moje lojne žlijezde sada rade kako treba, tako da vlasište proizvodi manje masti. Kosa mi je sad svježa 3-4 dana nakon pranja. Budući da sam prestala prati kosu, prestala sam i svakodnevno koristiti sušilo za kosu pa je kosa sada elastičnija. Primijetila sam da mi je kosa postala sjajnija. Kada ima dovoljno prirodne masti koju ne uklanjam pranjem svaki dan, ona se ravnomjerno širi kad operem kosu pa su i vrhovi sjajniji. Počela sam raditi raznolikije frizure i koristiti mnoge modne ukrase, a počela sam dobivati i komplimente na račun kose", zaključci su koje je Polina izvukla nakon eksperimenta.

Pročitajte više