Bila je predebela za bivšeg, a sad mu je zahvalna

Foto: Functional Fitness Forever/Facebook

MONA CHRISTENSEN, 35-godišnjakinja koja trenutno živi u Velikoj Britaniji, prije nekoliko godina doživjela je šok kad ju je dečko odlučio ostaviti jer je bila "predebela da bi mu bila privlačna".

Ali, kako sama kaže, iako ju je to tada izbezumilo, sad je sretna jer joj je to promijenilo život. Od trenutka kad se to dogodilo ona je težila 115 kilograma, a zahvaljujući promjeni prehrane i vježbanju sad je mršavija za gotovo 40. Štoviše, toliko je promijenila život da je postala fitness trenerica.

"Život mi se otad promijenio"

"To je vrlo osjetljiva tema i ja sam bila u šoku kad je on to rekao. Ali, iako mi je to u tom trenutku bio veliki udarac, zahvalna sam. Moj se život promijenio nevjerojatno puno otad i sad sam iznimno zadovoljna sobom", kazala je za Daily Mail.

Mona je kilograme nakupljala jedući čokoladu za vrijeme kad joj je bilo dosadno na poslu, a i tek je kasnije otkrila da ima intoleranciju na gluten. Napokon, 2008. njezin je dečko s kojim je bila sedam godina, odlučio da je toj vezi došao kraj: "Rekao je da mu više nisam privlačna i da to ima veze s debljinom. Očito je o tome razmišljao jako dugo. U isto vrijeme, znala sam da sam se jako puno promijenila otkad smo se upoznali. Odana sam osoba i sve to skupa me jako pogodilo".



Nedugo nakon toga svoj 30. rođendan proslavila je sama, utapajući tugu u čokoladi i šampanjcu. Ali, otprilike godinu dana nakon prekida, brat ju je potaknuo na mršavljenje i treniranje. "Počela sam jesti šest obroka na dan, kombinaciju proteina, ugljikohidrata i zdravih masnoća. Okrenula sam se 100 posto prirodnoj hrani, sve prerađeno je u potpunosti izbačeno iz mojeg jelovnika. Pazila sam da stabiliziram šećer pa je gubitak kilograma bio postepen. Nisam htjela prevariti tijelo", kazala je.

Otvorila svoj fitness studio

A budući da je počela i vježbati gotovo svakog dana, puno je vremena provodila u teretani, te je shvatila da je to njezin poziv. U travnju 2013. otvorila je i privatni biznis za treniranje nazvan Functional Fitness Forever. Osim toga, ima i novog partera kojeg je upoznala 2010. godine.



"Znala sam da želim da mi to bude posao. Obožavam živjeti zdravo i želim podijeliti s ljudima ono što sam naučila. Otvorila sam studio u svibnju ove godine i imam stalnu klijentelu. Zahvalna sam bivšem na komentaru, iako me tada uzrujao. Da mi nije rekao, možda ne bih znala da je to razlog prekida i možda bih nastavila po starom. Jedino što žalim jest što mi to nije rekao ranije", poručila je.

Pročitajte više