Cilj opravdava sredstvo: "Naša je poruka dovoljno snažna da nije bitan način na koji je snimljena"

Screenshot: YouTube

NJEMAČKI studenti pokrenuli su humanitarnu akciju Be japy.e.V. kako bi pomagali onima kojima je pomoć potrebna, pretežno beskućnicima kojima se može pomoći manjim donacijama.

Odlučili su se na to kako bi skrenuli pozornost na činjenicu da smo odavno prestali primjećivati ljude koji nas okružuju.

Nakon što su nekoliko puta u svibnju pomogli nekolicini beskućnika svirajući za njih na ulici, zaključili su da je poruka koja se time odašilje dovoljno snažna da je treba podijeliti i s drugim ljudima. Iz tog razloga snimili su video koji prikazuje njihovu akciju, a koji je od objave skupio gotovo četiri milijuna pogleda.

Kao što objašnjavaju ispod videa, on je ilustracija, odnosno, u njemu je situacija (koja se u više navrata prethodno dogodila, samo bez snimanja) inscenirana i umjesto pravog beskućnika u njemu se pojavljuje glumac.

Nakon što su to otkrili studenti su naišli na brojne kritike na internetu. Ipak, tvrde da ne bi bilo fer nekog snimati bez prethodne dozvole te da su zato sve skupa napravili na ovaj način. Ostatak njihova obrazloženja možete pronaći i u videu koji su snimili naknadno.

Pročitajte više