Čuvala mumificiranog sina 18 godina, balzamirala ga vodkom: "Željela sam da njegovo dijete vidi kakvog je oca imalo"

Foto: Shutterstock

TSIURI KVARATSKHELIA iz Gruzije mumificirala je svog sina Jonija Bakaradzea kad je umro u 23. godini života.

Njegova ga je obitelj odbila sahraniti, a umjesto klasičnog sprovoda mumificirali su tijelo 18 godina. Njegovo je tijelo pohranjeno u lijesu koji ima na sebi mali prozorčić kroz kojeg se moglo promatrati pokojnika, a tako je pokopan jer je Tsiuri htjela da Jonijevo dijete vidi kakvog je oca imalo, piše Huffington Post.

Kvaratskhelia tvrdi kako su u početku pri mumificiranju koristili tradicionalne metode, a kasnije su, vjerovali ili ne, prešli na upotrebu alkoholnih pića.

"Sanjala sam jednom kako mi netko govori da se probudim i počnem koristiti vodku pri zbrinjavanju sinovljevog tijela", rekla je Kvaratskhelia u intervjuu. "Otad koristim alkoholna pića. Ne smijete tijelo preko noći ostaviti bez alkohola jer će pocrniti".

Mumificiranje je poznato kao pogrebna metoda starih Egipćana, no prakticirale su je i neke kulture u Južnoj Americi i Aziji.

Ni slučaj Jonija Bakaradzea nije izoliran: 1920. godine od gripe je preminula Rosalia Lombardo, dvogodišnja djevojčica iz Italije, a njen ju je tugujući djed tada mumificirao i održavao njeno tijelo raznim metodama. Ono je sve do danas ostalo začuđujuće dobro očuvano.

Pročitajte više