Devetogodišnjakinja spasila djedov život i zadivila hitnu službu

Screenshot: CNN

ONO ŠTO je započelo kao obiteljska zabava, pretvorilo su u izvanrednu situaciju, koja bi možda imala tragičan kraj da devetogodišnja djevojčica iz Kansasa nije brzo reagirala. Smireno ponašanje i brza reakcija Isabelle Soubie u četvrtak su i službeno priznati, kad su djevojčici uručeni certifikat i nagrada "911 Hero Award".

Njen djed Bob Sobczak u lipnju se srušio na pod obiteljske kuće nakon očitog dijabetičkog napada. Isabelle je imala problema s njegovim mobilnim telefonom, jer nije znala kako ga otključati.

"Nisam mogla pa sam stisnula opciju za hitan poziv i nazvala 911", ispričala je za televiziju KMBC.

Nakon što ju je dispečer hitne službe u Overland Parku pitao reagira li djed na njena pitanja i je li u stanju razgovarati s njom, djevojčica je odgovorila: "Da, priča čudne stvari. Pokušala sam ga navesti da uzme inzulin, no nije mogao".

"Nisam to mogao ni zamisliti, ali sad je volim još i više"

Kad ju je pitao gdje se nalazi, djevojčica se brzo sjetila da točnu adresu djedove kuće može pronaći na omotnici. Njeni napori da spasi djedov život bili su uspješni.

"Napravila je što je trebala i jako sam joj zahvalan jer sam mogao tada umrijeti", rekao je njen djed.

Bolničare je djevojčica oduševila još jednim potezom. Dok su oni pomagali njenom djedu, Isabelle je sjela na stepenice da im ne bi smetala, ali i da buka ne bi probudila njenog mlađeg brata.

"Nisam to mogao ni zamisliti, ali sad je volim još i više. Mislio sam da je moja ljubav nemjerljiva, a sad je još veća", dodao je djed.

Glas s druge strane linije, dispečer John Lynch, rekao je da ga je zadivila njena smirenost i spremnost da učini sve da pomogne djedu. Dodao je da je važno naučiti djecu o pozivima hitnim službama, kako ne bi bila blokirana strahom kad budu morala nazvati broj 911. 

Pročitajte više