Fanovi napokon dolaze na svoje: Kako će izgledati treća sezona "Igre prijestolja"?

 Screenshot: YouTube

 

TREĆA sezona popularne HBO-ve serije "Igra prijestolja" će večeras doživjeti svoju premijeru.

 

No, kako će izgledati sezona? BuzzFeed je napravio statistički pregled onoga što možemo očekivati, uspoređujući s prijašnjim sezonama.

 

1. Više zmajeva, manje strahovukova

 

Vjerni gledatelji neće biti iznenađeni, pogotovo jer reklame za seriju najavljuju zmajeve. Očekuje se i više tajnovitih bića nalik ljudima koja su se prvi put pojavila na kraju druge sezone.  

 

2. Manji utjecaj lordova - i njihovih mačeva

 

Manje se koristi riječ "lord" i "mač" od prve prema drugoj sezoni. Ovo možemo objasniti povećanim pojavljivanjem magičnih bića, s obzirom na to da mačevi i titule ne pomažu protiv hodajućih trupala. Drugim riječima, fantastični dio serije će biti naglašeniji. 

 

3. "Divljaci" će biti prozvani slobodnim narodom

 

Termin "divljaci" se odnosi na ljude koji žive sjeverno od Zida, a empatija prema njima će rasti zbog novog razvoja veze Jona Snowa, Ygritte i Gospodara Kostiju.

 

4. Manje Starkova, više Lannistera

 

Spominjanje Kuće Stark je opalo u drugoj sezoni (što i ne čudi, s obzirom na smrt Neda Starka). No, iako će i dalje imati bitnu ulogu u seriji, radnja više neće biti toliko usredotočena na njih. 

S druge strane, Lannister i kralj Joffrey će biti na vrhuncu popularnosti.

 

5. Kuće Tyrell i Martell će rasti (za razliku od Kuće Arryn)

 

Kuća Arryn je imala veliku ulogu u prvoj sezoni, no neurotična Lisa i razmaženi Robin teško da će puno biti spomenuti.

 

Kuća Tyrell će biti puno više prikazana: Margaery Tyrell je bila kraljica samo na kratko u prošloj sezoni, dok će Martellovi primiti princezu Myrcellu Lannister, na Cerseino razočaranje.

 

Kao i dosad, treća sezona će sadržavati scene iz Dubrovnika, a potvrđeno je snimanje i četvrte sezone u Hrvatskoj.

 

"Igra prijestolja" je na rasporedu na HBO-u u nedjelju navečer u 21 sat po lokalnom vremenu, odnosno u 7 ujutro u ponedjeljak po našem. 

Pročitajte više