Fotografije koje će vas oduševiti: Trenuci sreće u kaosu u kojem se izbjeglice nalaze

Foto: Twitter

IAKO su krenuli na put pun neizvjesnosti, tijekom kojeg se susreću s opasnošću i mržnjom, postoje trenuci koji mogu izmamiti osmijeh na lice i najtužnijih izbjeglica. Najčešće ih uveseljavaju ljudi koji su spremni pomoći im i pokazati im da ipak postoji bolje sutra.

Fotografije rijetkih trenutaka u kojima izbjeglice zaboravljaju na svu muku i bol kroz koju prolaze, podijeljene su tisuće puta na društvenim mrežama. Pored onih koji bi voljeli da je uvijek tako, pojavljuju se i oni koji smatraju da se izbjeglicama mogu pomoći samo tako da srede stanje u zemlja iz kojih su morali otići. 

U Srbiji su nastale fotografije policajca koji grli sirijskog dječaka. Novinar BBC-a ManveenRana objavio je jednu fotografiju koja je izazvala toliko oduševljenje da ih je uskoro objavio još.

Smiješak na licu ponio je i mladi bračni par. Vjenčali su se večer prije nego što su napustili Siriju, a uspjeli su se ukrcati na vlak za Njemačku. "Ovo je naš medeni mjesec", našalili su se.

Ove dvije djevojčice na trenutak su u igri zaboravile što ih okružuje i nasmiješile se fotografu.

O obitelji koja na put nije mogla otići bez svoje mačke Zaytoune već smo pisali. Vlasnik mačke, koji ju je cijelim putem čvrsto stiskao uz sebe, rekao je volonterima da je nije mogao ostaviti pa ju je poveo sa sobom na dalek put.

Pročitajte više