Kako je snalažljivi tinejdžer spasio otetu ženu i postao heroj dana

Foto: Facebook/Service de police de Laval

TINEJDŽER Malyk Bonnet iz Lavala u Kanadi baš se vraćao s posla kada je na ulici zapazio par koji se svađa.

Prišao im je i oni su ga zamolili da im da novac za autobusnu kartu. Tinejdžer je pristao, a nakon što je kratko ostao nasamo sa ženom, shvatio je da nešto nije u redu.

"Djevojka me molila da joj pomognem jer ju on ne pušta da ode", govori Malyk.

Uvjerio ih je da idu u istom smjeru kako bi ih otpratio do autobusa, a putem je započeo pričati s muškarcem kako bi se zbližili, pazeći pritom da se neprestano drže u javnosti gdje ima dovoljno prolaznika.

Bonnet je pravilno postupio jer policija je zaista krenula u potragu za nestalom 29-godišnjakinjom koju je oteo njezin agresivni i opasni bivši dečko koji je i ranije imao problema sa zakonom.

Dok su čekali autobus, Bonnet ih je odveo do jednog restorana, platio im hranu i pokušao nazvati policiju. No, baterija na njegovom mobitelu se ispraznila pa je morao zamoliti goste da mu nakratko posude mobitel. Uspio je i policija je stigla za samo nekoliko minuta.

"Zamalo je zaplakala. Bila je tako sretna, tako sretna što nije s njim", rekao je Bonnet za CBC.

Njegova brza reakcija u toj situaciji osigurala mu je status heroja dana. Policija ga je zbog toga i pohvalila., a čak su i skupili novac kako bi mu vratili novac koji je te večeri potrošio.

"Hej, novac ništa ne znači, a ne znači ni hrana kad se radi o nečijem životu. Život je važniji od mog novca", zaključio je Bonnet.

 

 

Pročitajte više