Na Sljemenu uz stručnjake poboljšajte svoje zdravlje

Foto: Sljeme.hr

U TOMISLAVOVOM DOMU na Sljemenu uskoro kreće program "10 dana do boljeg zdravlja - pokrenite se na Sljemenu u ritmu zdravih koraka". Namijenjen je prvenstveno osobama sa zdravstvenim poteškoćama, ali i svima koji žele naučiti sve o pravilnoj prehrani i drugim načinima za očuvanje zdravlja i prevenciju prekomjerne težine.

Sonja Njunjić iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine kazala je: "Psihološke radionice, radionice nutricionizma, stvaranje svojih obroka iz Švedskog stola, znači oni uče kako kvalitetno živjeti, ono što je važno reći da ćemo napraviti referentne vrijednosti prije i nakon dolaska da vidimo je li se nešto promijenilo zdravstveno."

Stručnjaci će se pobrinuti i za tjelovježbu polaznika.

"Šest kineziologa s kineziološkog fakulteta dolazi i napravi po osobnoj konstrukciji tijela, bolesti ili bilo kojeg problema, vježbe za tu osobu koje ona doživotno može raditi."

Projekt je zamišljen i kao začetak zdravstvenog turizma na Sljemenu. Budući da se stalno podiže svijest građana o zdravlju, stvara se i potražnja za određenim uslugama u gospodarskom smislu, kaže pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić: "Poduzetništvo je ono koje adekvatnom ponudom treba dočekati tu potražnju i da se oni susretnu na pravom mjestu, ovaj put to je Sljeme, kao jedan mali primjer iz svih segmenata koji bi se mogli u gospodarstvu napraviti, u smisli poticanja tog zdravstvenog turizma".

Projekt je podržao i gradski ured za zdravstvo, pročelnica Mirna Šitum kaže: "Kakav bi to bio Zagreb-zdravi grad da se ovakav jedan Bogom dan resurs ne iskoriste kako bi se naši građani mogli rehabilitirati i prevenirati od mnogih bolesti od kojih boluju."

Gradonačelnik Bandić također je podržao projekt i usput najavio dio planova i novosti koje bi trebale zaživjeti na Medvednici u okviru izmjena i dopuna prostornog plana koje traju: "One uključuju produžetak žičare od početne stanice i od završne stanice do vidikovca. Prostorni plan će se mijenjati s međustanicom na Brestovcu. I rođeni purgeri znaju da je na Brestovcu nekad bila plućna bolnica koju ćemo također aktivirati u funkciji zdravlja i sporta".

Program "10 dana do boljeg zdravlja" kreće 23. ožujka. Oni koji to žele, provest će deset dana u Tomislavovom domu pod paskom stručnjaka i na brojnim radionicama i predavanjima naučiti kako poboljšati navike. Cijeli paket u koji su uključeni noćenja i obroci košta 2550 kuna, a sve o prijavama, rasporedu i načinu plaćanja je na web stranici Udruge za prevenciju prekomjerne težine. Dio programa je besplatan, radi se o dnevnim zdravstvenim i edukacijskim radionicama, bez noćenja i obroka.

Pročitajte više