Predstavljen strip o EU fondovima inspiriran stvarnim projektima

Foto: Pjr.hr

U INFORMACIJSKOM centru Europske unije u Zagrebu predstavljen je strip o EU fondovima.

Strip je zamišljen kao besplatna publikacija za prvi susret građana s europskim fondovima. "Riječ je o vrlo kompleksnoj temi pa mnogi koji i krenu u proučavanje fondova ubrzo od toga odustanu. Zbog toga je i osmišljena ova knjižica", rekla je direktorica projekta Ane Presl dodavši da je ovo prva publikacija koju ćete uzeti u ruke ako na jednostavan i zabavan način želite saznati sve što trebate znati o europskim fondovima.

Glavni likovi stripa su troje građana i činovnik koji im objašnjava kako od ideje doći do rezultata. Priče iz stripa inspirirane su stvarnim projektima i natječajima, a svi koji ga žele pročitati od danas će to moći učiniti na internetskoj stranici www.pjr.hr.

Publikaciju su uz delegaciju EU u Hrvatskoj podržali i ministarstva regionalnog razvoja i fondove EU te poduzetništva i obrta, kao i Hrvatska gospodarska komora. O tome jesmo li i koliko spremni za članstvo i europske fondove govorit će danas na konferenciji za novinare ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te predsjednik HGK Nadan Vidošević.

 

Pročitajte više