Prljavo je, smrdi i nema tople vode: Oni drže najgori hotel na svijetu i ponosni su na to

Foto: Facebook

SOBE su prljave, nema tople vode, a uprava hotela potiče goste da se umjesto ručnicima, nakon tuširanju obrišu (vjerojatno prljavim) zavjesama.

U svakoj drugoj situaciji to bi bilo nešto što bi vlasnici hotela pokušali prikriti, ali u slučaju amsterdamskog Hans Brinker Budget Hostela, radi se o nečem na što su izuzetno ponosni.

Ako ste kojim slučajem u posljednjih nekoliko godina provjeravali popis najgorih smještaja na svijetu, vjerojatno ste naišli na ovaj hotel koji je već godinama pravi hit kod ljubitelja "strave i užasa". Strani mediji o hotelu su nebrojeno puta pisali, a oni koji su imali nesreću određeno vrijeme provesti u hotelu, znaju da su reklame istinite.

U svakom slučaju, uprava svoje goste upozorava na sve nepogodnosti, a za cijenu od stotinjak kuna po noćenju, dobro je da gosti znaju što ih čeka.

"Oni koji odsjedaju u Hans Brinker Budget Hotelu čine to na vlastiti rizik i neće hotel držati odgovornim za trovanje hranom, psihičke slomove, smrtonosne bolesti, izgubljene udove, trovanje radijacijom ili bolesti povezane s 18. stoljećem (kuga i tako dalje)", stoji u upozorenju na njihovoj stranici.

Međutim, nije sve tako nezdravo u ovom grozomornom hotelu. U moru užasa, tu je "eko-dizalo" koje mnogi daleko bolje znaju pod pravim imenom - stube. Naravno, valja spomenuti i ono čime se posebno diče u svojim reklamama: "Ne može gore od ovog, ali trudit ćemo se poboljšati vaš imunološki sustav".

Unatoč svim nedostacima, turisti iz cijelog svijeta odlično su reagirali na njihove "anti-reklame", a potražnja je velik za smještajem u jednoj od njihovih 127 soba (odnedavno i s krevetom u svakoj od njih).

Iako se neki nisu razočarali onoliko koliko su očekivali, kupaonice su uspjele šokirati svakog, a gotovo 20 godina iskustva u pružanju sumnjiva smještaja učinilo ih je pravim profesionalcima. Bilo kako bilo, gosti cijene njihovu iskrenost, sarkazam i šarm.

Na kraju krajeva, očekivanja nisu prevelika.

TripAdvisor prije nekoliko godina sastavio je listu najgorih hotela u Europi, a amsterdamski hotel iz horora ima jaku konkurenciju:

1. Club Aqua Gumbet – Gumbet, Turska
2. Altin Orfe Hotel – Icmeler, Turska
3. Cromwell Crown – London, Engleska
4. Corbigoe Hotel – London, Engleska
5. Park Hotel – London, Engleska
6. Hotel de Lantaerne – Amsterdam
7. Hotel Y Boulevard, Amsterdam,
8. Blair Victoria & Tudor Inn Hotel – London, Engleska
9. Hotel Manofa, Amsterdam
10.Hotel The Globe, Amsterdam

Pročitajte više