Stil Dona Drapera iz "Mad Mena" preskup za današnje direktore marketinških agencija

MOGU li današnji kreativni direktori marketinški agencija živjeti poput Dona Drapera iz popularne AMC-eve serije "Momci s Madisona"? Zanimljivo istraživanje portala Credit Sesame pokazalo je da ne mogu.

Gledajući iznimno uspješnu i hvaljenu seriju "Momci s Madisona", vrlo lako dolazimo do zaključka da Don Draper živi na visokoj nozi, ali istraživanja portala Credit Sesame pokazala su da je životni stil kreativnog direktora i mlađeg partnera u jednoj od najboljih njujorških marketinških agencija gotovo nedostižan današnjim Draperima.

Naime, lik Dona Drapera živi prilično raskošno na godišnjoj plaći od 45 tisuća i bonusu od 2,5 tisuće dolara. Preneseno u današnje vrijednosti, bio bi to iznos od 356.510 dolara, tvrde iz Credit Sesamea.

Ista pozicija u današnji uvjetima donosi daleko manju zaradu (133 tisuće dolara), a unatoč činjenici da je i dalje riječ o zaradi većoj od američkog prosjeka, takva primanja teško da će rezultirati životnim stilom koji vidimo u seriji. Drugim riječima, današnji direktori marketinških agencija mogu zaboraviti putovanja prvim razredom, održavanje najmanje dviju ljubavnica, neprestane provode, skupa pića i cigarete, Cadillac i suprugu domaćicu.

Infografiku možete pogledati na Credit Sesame.

Pročitajte više