Tereza u suzama prije koncerta u Beogradu: Tito me jako volio!

Screenshot: YouTube

PJEVAČICA Tereza Kesovija za četiri će dana održati koncert u beogradskom Domu sindikata.

Odlučila je u Beograd doći nekoliko dana ranije kako bi posjetila svoje prijatelje i Titov grob. "Bila sam na maršalovom grobu prije nego sam došla u vašu redakciju i dobro sam se isplakala", rekla je za Blic Tereza, koja je svojim prvim nastupom u Beogradu 2011. godine prekršila svoje obećanje da nikad neće pjevati "preko granice".

"Neobično je saznanje da ispod mramorne ploče leže ostaci čovjeka koji me jako volio. Tito bi me uvijek prvo pitao što je novo u Parizu, a zatim bismo razgovarali o svemu i svačemu. Volio mi je pričati anegdote, a ja sam mu uvijek pjevala "O, nono", prisjećala se pjevačica.

Rekla je i kako joj je jako žao zbog Jovanke te bi je voljela samo jednom čvrsto zagrliti. "Tako bih joj htjela reći nešto lijepo. Prelijepa dama. Uvijek se smiješila i nikad nije bila prepotentna", rekla je Kesovija.

Sjetila se i humoristične zgode koju je doživio Tito. "Gledam danas u Kući cvijeća fotografiju Haile Selassieja i sjetim se... Na jednom sastanku on onako dotjeran, s onim epoletama i bijelim hlačama prilazi stolu, kad Jovankin pas podigne nogu i zapiški ga. Tito gleda, neugodno mu je, pa promrmlja: "Majku ti božju, što si to učinio? Sad ću te tužiti Jovanki!", ispričala je kroz smijeh.

Pohvalila se kako je završila pisanje svoje autobiografije, a sad joj preostaje samo skupiti fotografije te se nada kako će knjiga biti objavljena sljedeće godine.

Pjevačica tvrdi kako joj se Dubrovnik "nije odužio onako kako je zaslužila" pa danas uživa u životu u Zagrebu. "Najviše se družim sa svojom unukom. Ona ima 23 godine i postala mi je prava prijateljica", završila je Tereza, koja je nakon prethodnog koncerta u Beogradu na brojne napade odgovorila kako je tamo pjevala "samo zbog para".

 

Pročitajte više