Američka turneja Simona i Garfunkela rasprodana

PJEVAČKI duo Simon i Garfunkel, vrlo utjecajan 60-ih godina, koji se uz puno gorčine razišao 1970., i dalje je iznimno popularan, što pokazuje rasprodanost koncerata na njihovoj 20 godina očekivanoj turneji koja počinje sljedećeg mjeseca.

Koncerti u Michiganu, Chicagu, Minnesoti i San Joseu u Kaliforniji već su potpuno rasprodani, a za dodatna dva koncerta u Kaliforniji i dva u Ohiju ostalo je iznimno malo ulaznica, javlja u četvrtak BBC.

"Potražnja je golema, ulaznice jednostavno nestaju. Čim smo otvorili prodaju za koncerte u Chicagu i St. Paulu u Minnesoti, rasprodani su u nekoliko minuta", rekao je Jerry Mickelson, supredsjednik promotorske kuće iz Chicaga Jam Productions.

U ponedjeljak kreće prodaja ulaznica za nastupe u Denveru, Portlandu, Seattleu, Las Vegasu, Phoenixu, Anaheimu i Los Angelesu, dok će se ulaznice za drugi dio turneje po američkom sjeveroistoku i jugu pustiti u prodaju krajem studenoga.

Očekuje se da će se u Chicagu, St. Paulu, Detroitu, a možda i San Joseu organizirati dodatni koncerti.

Paul Simon i Art Garfunkel krenuli su svaki svojim putem 1970., nakon albuma "Bridge Over Troubled Water", ali su povremeno znali nastupati zajedno, a prethodni put su zajedno otpjevali "The Sound of Silence" na dodjeli Grammyja u veljači ove godine.

Istodobno s početkom njihove turneje "ujedinjenja" bit će izdan novi album najvećih hitova na kojem će biti 32 pjesme.

Simon i Garfunkel poznaju se još od djetinjstva, a prvi singl koji su objavili pod tim imenom bio je "A Hazy Shade of Winter" 1966.

Nakon toga su uslijedile pjesme poput "Mrs Robinson", "Scarborough Fair" i "The Boxer", koje su postale megahitovi, učinivši duo planetarno popularnim.

Iako su poznati po međusobnoj netrpeljivosti još od razlaza, Simon i Garfunkel ipak su se okupili na dvoranskoj turneji po SAD-u 1983., a 10 godina poslije u New Yorku su održali 21 rasprodani koncert.

Pročitajte više