Aniston nominirana za nagradu ´Independent Spirit Awards´

ZVIJEZDA popularne televizijske serije ´Prijatelji´ Jennifer Aniston nominirana je za inačicu Oscara u svijetu nezavisnih filmova, nagradu Independent Spirit Award, za ulogu u filmu ´The Good Girl´.

Komedija ´Lovely and Amazing´ redateljice Nicole Holofcener i drama ´Far From Heaven´ s Julianne Moore u glavnoj ulozi predvode listu nominiranih sa šest, odnosno pet nominacija, javlja BBC.

Međutim, najuspješniji nezavisni film svih vremena, ´Moje grčko vjenčanje´, nominiran je u samo jednoj kategoriji, za najbolji debitanski rad scenaristice i glavne glumice Nie Vardalos. Film je snimljen s proračunom od pet milijuna dolara, a samo je od kinoulaznica na sjevernoameričkom kontinentu zaradio 213 milijuna dolara.

Nagrade Independent Spirit Award smatraju se nezavisnom inačicom Oscara, ali se postupak odabira temelji na posve drugim kriterijima od onih Akademije filmskih znanosti i umjetnosti. Naime, filmovi se ocjenjuju prema originalnosti i provokativnosti teme, veličini proračuna i stupnju nezavisnog financiranja, a osvajači nagrada objavljuju se 22. ožujka, dan prije dodjele Oscara.

Za najbolji film nominirani su ´Lovely and Amazing´, ´Far from Heaven´, ´The Good Girl´, triler ´Secretary´ i obiteljska drama ´Tully´, iz koje je troje glumaca - Catherine Keener, Emily Mortimer i Raven Goodwin - također nominirano za najbolju žensku, sporednu žensku i najbolju debitanstku ulogu.

Za nastup u filmu ´Far From Heaven´ nominirani su Dennis Quaid, za sporednu mušku, i Julianne Moore za najbolju žensku ulogu.

Pročitajte više