Bojana Gregorić i Nevena Rendeli se oprostile od svekra: Pokopan Fadil Vejzović

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

DANAS je na zagrebačkom Mirogoju održan posljednji ispraćaj slikara, grafičara, ilustratora i dizajnera Fadila Vejzovića koji je preminuo u dobi od 79 godina. 

Osim njegove obitelji, na posljednji ispraćaj stigli su i Ksenija Pajić, Ana Begić Tahiri, Hrvoje Klobučar, Ivica Pucar...

Fadilovi sinovi Mak i Enes stigli su sa svojim suprugama, voditeljicom Nevenom Rendeli Vejzović i glumicom Bojanom Gregorić Vejzović. 

Bojana se ranije od svog svekra oprostila na društvenim mrežama.

"Dragi naš deda Fadil, falit ćete neizmjerno, nosimo vas u našim srcima zauvijek! Dok slikate nebeskim platnima nek vas čuva vaša Galatea, do naših ponovnih susreta u prostranstvima svemira", napisala je glumica.

Oglasila se i Nevena.

"Toliko je tuge ovih dana u našim životima da želim gledati samo sretne slike i uspomene. Ispunjen život i kad završi, ni ne može biti ništa drugo nego sreća. Uostalom, kad si slikar života kao moj svekar, onda živiš vječno. Putujte Fadile mirno i zadovoljno", napisala je na Instagramu.

Umro nakon teške bolesti

Fadil je preminuo nakon teške bolesti. Diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a postdiplomski studij grafike i slikarstva završio je u Nürnbergu. Prije tri godine objavio je ilustriranu knjigu prema pjesmi Arsena Dedića Kuća pored mora.

Imao je brojne samostalne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Imao je raznolik opus u kojem je bilo pejzaža i portreta, ali i prepoznatljivih aktova u kojima je istraživao lik mitske Galateje.

Posljednju izložbu imao je ovog proljeća u zagrebačkoj Galeriji Račić pod nazivom Tijelo Svijet.

Pročitajte više