Britansko ministarstvo zdravstva propagira seks u medicinske svrhe

BRITANCI bi mogli postati bitno zdraviji kad bi se češće i dinamičnije upuštali u seksualne aktivnosti, poruka je kojom je britanski Zavod za javno zdravstvo (NHS) u okviru velike kampanje ministarstva zdravstva pozvalo Britance na redovnu "seksovježbu".

Seksovježbom (Sexercise) - miješavinom seksa i tjelovježbe (sex + exercise) - mogao bi se uspješno suzbiti i veliki dio srčanih oboljenja pa čak i malignih karcinoma, ustvrdio je NHS na čuđenje mnogih medicinara, prenio je britanski radio BBC u subotu.

"Dokazano je doduše da seks pozitivno djeluje na mentalno stanje", citirao je BBC seksologinju Melissu Sayer. "Ali da je to u izravnoj vezi sa smanjenjem rizika od srčanih oboljenja ili raka, posve je pretjerano", naglasila je Sayer. Za to naime, tvrdi dr. Sayer, nema znanstvenih dokaza.

U svojim naputcima za bolji i zdraviji život, objavljenim na internetu, NHS je ustvrdio kako se kod "ljubavnog čina punog energije i imaginacije" oslobađa velika količina endorfina zvanih i "hormoni sreće". A ti hormoni jačaju imunološki sustav organizma. U mnogostruke dobrobiti pravih orgazama spada tako i sjajnija kosa ili glatka put bez bora.



Pročitajte više