Film "Devdas" najbolji na dodjeli indijskih filmskih nagrada

FILM "Devdas" indijskog redatelja Sanjaya Leela Bhansalija veliki je pobjednik svečane dodjele nagrada Međunarodne indijske filmske akademije (IIFA), održane proteklog vikenda u Johannesburgu.

"Devdas", tragična ljubavna priča u kojoj se isprepliču svijet alkohola i prostitucije, nagrađen je sa sedam nagrada među kojima za najbolji film.

Radi se o četvrtoj filmskoj adaptaciji romana Sarata Chandre Chattopadhye.

Film je poznat kao najskuplja produkcija (iako nikad nije obznanjen točan proračun) ikada snimljena u Bollywoodu, sinonimu za indijsku kinematografiju, a čije ime potječe od imena grada Bombaya u kojem se nalaze filmski studiji gdje se godišnje snimi i po tisuću filmova.

Kao u većini indijskih filmova, i u "Devdasu" se mogu vidjeti spektakularni krajolici i prizori čeznutljiva plesa.

Film je ime dobio po glavnom junaku filma Devdasu, a osvojio je nagradu za najboljeg glumca (Shahrukh Khan) i glumicu, koju tumači Aishwarya Rai, nekadašnja Miss svijeta.

"Devdas" je također dobitnik nagrade za najbolju režiju (Sanjay Leela Bhansali), sporednu glumicu (Kiron Kher), najboljeg tekstopisca (Nusrat Badr za pjesmu "Dola Re Dola") te najbolje pjevačice na playback (Shreya Ghosal i Kavita Krishnamurti).

Svečana dodjela nagrada održana je u dvorani Le Dome u Northgateu, u predgrađu Johannesburga.

Pročitajte više