Helenine grudi toliko su velike da zbog njih ne može disati, želi ih smanjiti

Foto: Facebook

26-GODIŠNJA Helen Christie iz Velike Britanije pokušava prikupiti novac za smanjivanje grudi koje joj zadaju velike poteškoće u životu.

Helen želi svoje grudi veličine 40H smanjiti na B ili C košaricu, a za to joj treba 3000 funti (oko 25 tisuća kuna). Na operaciju planira ići u Prag.

Helen su u mladosti zafrkavali zbog malih grudi, no kad je navršila 16, sve se promijenilo - grudi su joj počele nezaustavljivo rasti. "Helenine dinje", danas je čest komentar koji sluša o svom izgledu, a zbog toga ima veoma malo samopouzdanja te uglavnom nosi široke muške majice kako bi prekrila grudi.

"Zbog njih sam anksiozna te se ne volim skidati pred drugima, čak ni pred partnerom", priznaje Helen. "Osjećam se kao da me netko prokleo, žene kažu da bi se mijenjale za velike grudi - ja bih se odmah mijenjala da uopće nemam grudi, radije i to nego ovo", kaže.

Zbog veličine grudi Helen pati od nesanice jer joj je teško pronaći udoban položaj za spavanje. "Ako spavam na leđima, ne mogu disati", žali se. Kaže da ima i osip na koži zbog znojenja, a grudi su utjecale i na njeno držanje te kralježnicu.

"Bole me leđa i ruke, a od naramenica grudnjaka imam ožiljke na ramenima", dodaje. Ima problema s pronalaženjem grudnjaka njene veličine, a bol joj stvara i kad nema grudnjak jer su joj grudi preteške, žali se. Potražila je pomoć od liječnika, no tvrdi da je nitko nije shvatio ozbiljno pa zbog toga mora otići u privatnu kliniku na redukciju.

"Zanima me, da sam muškarac koji ima dva ogromna tumora pričvršćena na prsa zbog kojih ne može disati, bih li onda imala pravo na operaciju", upitala se Helen u razgovoru za Daily Mail.

Pročitajte više