Honda odustaje od Type-R izvedbi?

HONDA je definitivno odlučila zakinuti svoje ljubitelje odustavši od Type-R izvedbe novog Accorda. Jedan od najpoznatijih japanskih proizvođača  definitivno je prekrižio razvoj sportskih izvedbi u bliskoj budućnosti.

Tomoyuki Sugiyama, šef razvoja Honde, je u Frankfurtu i službeno potvrdio da novi Accord, usprkos sportskom štihu neće doživjeti Type- R izvedbu. Razlog je vrlo jednostavan, istraživanje je pokazalo da ne postoji dovoljno veliki interes i da nova izvedba ne bi unaprijedila prodaju.

Odlukom su posebno nezadovoljni Britanci, kojima je neshvatljivo da u Hondi nemaju razumijevanja za nastavak tradicije. Čak štoviše, ulaganja u razvoj sportske izvedbe ne bi bila pozamašna, pa se dosista postavlja pitanje čemu sve to u vrijeme kad su sportske, da ne kažemo specijalne izvedbe posebno popularne.

Ipak nije sve tako crno kao što se čini. Naime, Type-R izvedba malenog Jazz-a nije isključena (u daljoj budućnosti), a sasvim je sigurno da u siječnju dolazi novi Civic Type-R, odnosno obnovljeni model. Novi sportski Civic je zahvaljujući minimalnim preinakama još brži, ubrzanje do 96 km/h traje 0.2 sekunde manje i sada iznosi 6.6 sekundi.

Pročitajte više