Hrvatska kuhinja šesta najbolja na svijetu, a Srbi se žale: "Mi smo najgore prošli"

Screenshot/Foto: Taste Atlas/Žena.rs/Shutterstock

TASTEATLAS je objavio listu 100 najboljih tradicionalnih jela, restorana i kuhinja na svijetu za 2021. godinu, na temelju ocjena više od sto tisuća korisnika. 

Najbolja kuhinja na svijetu je talijanska s prosječnom ocjenom 4.78, a slijede grčka (4.73) i španjolska (4.58). Rumunjska je na četvrtom mjestu, meksička na petom, a hrvatska kuhinja na šestom mjestu.

Međutim, lista je, čini se, rastužila Srbe pa je portal Žena.rs objavio tekst s naslovom "Stalno se hvalimo da imamo najbolju kuhinju, a najgore smo prošli na listi najboljih jela na svijetu: Od svih specijaliteta samo za ovaj naš kažu da valja".

To jedno jelo koje Srbi razočarano spominju je pljeskavica koja je završila na 52. mjestu liste. "Dok se naše komšije sa svojim tradicionalnim jelima pojavljuju nekoliko puta na listi, mi smo na sredini liste", nezadovoljni su Srbi.

No, da ih utješimo, valja naglasiti da je na TasteAtlasu beogradski tradicionalni restoran Tri šešira proglašen petim najboljim tradicionalnim restoranom na svijetu. Prvo mjesto zauzeo je Cafe Imperial u Pragu.

Dva hrvatska restorana također se nalaze na ljestvici 100 najboljih tradicionalnih restorana: Okrugljak se našao na 32. mjestu, a Vinodol na 76.

Cijelu listu restorana pogledajte OVDJE.

Inače, grad s najboljom tradicionalnom hranom na svijetu je Mexico City (4.52), a iza njega su Bangkok, Napulj, Hong Kong i Buenos Aires.

Cijelu top 100 listu zajedno s pobjednicima po kategorijama možete naći OVDJE.

Koje je vama najdraže jelo s ovih prostora? Recite nam u anketi.

 

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.

Index Recepti

Pročitajte više