Hrvatski gimnazijalci ismijali putovanje svoje ravnateljice u New York

Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik

DUBROVAČKI gimnazijalci iskoristili su karneval kako bi pokazali što misle o odlasku njihove ravnateljice Katarine Tolja na put u New York. 

Put nekih ravnatelja hrvatskih škola u New York predstavljen je kao stručno usavršavanje, no iz programa je bilo vidljivo da više sliči na turističko putovanje. Tako je u programu sedmodnevnog putovanja bilo rezervirano samo pet sati u jednoj školi dok je ostalo vrijeme bilo posvećeno razgledavanju grada, krstarenju, shopping izletu i druženju s hrvatskim franjevcima. 

Učenici Gimnazije Dubrovnik su, prema pisanju Dubrovačkog dnevnika, iskoristili Ultime od karnevala kako bi odglumili scenarij putovanja. Bila je tu učenica zamaskirana u ravnateljicu, novinari koji su je zaskočili s pitanjima te transparenti u obliku medijskih napisa.

Voditelj Ultima od karnevala pitao je "ravnateljicu" što je radila u New Yorku, a ona je odgovorila kako je puno razgledavala i kupila Louis Vuitton torbicu.

Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja bila je jedna od ravnatelja koji su otputovali na studijsko putovanje u New York koje je organizirala Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja.

Iako je Udruga ravnatelja na kraju otkazala putovanje, neki od njih su ipak otišli u New York, navodno o svom trošku. 

"Prema informacijama s kojima raspolažemo ravnateljica je u New York pošla za vrijeme svog godišnjeg odmora, a troškove puta snosi sama", odgovorili su Indexu iz Dubrovačko-neretvanske županije. 

Pri povratku s putovanja, Index ih je dočekao na aerodromu, a Tolja je bila jedina koja je dala izjavu pri čemu je tvrdila da je put platila vlastitim novcem. 

"Ja stvarno mislim da tu nema ništa sporno, ja sam sve platila svojim novcima, nisam uzela nikakve dnevnice. Na putovanju sam bila", rekla je tom prilikom za Index. 

Pročitajte više