HTZ - Fox uplašenom kandidatu: Jesi se sasrao od straha? Je li bila kurvetina?

I VEČERAS je žiri emisije Hrvatska traži zvijezdu imao težak posao odabrati kandidate koji prolaze dalje u natjecanje koje će izroditi novu hrvatsku glazbenu zvijezdu. Ivana, Fox i Tony dosad su prošli kroz sve i svašta, bilo je tu sjajnih, ali i jako loših kandidata. Ipak, još nisu našli nikog tko ih je fascinirao kao što je to napravila Kim Verson prošle godine.

Sjajnoj Ivoni Fox ponudio ugovor

Večeras im se prva predstavila mlada Ivona, koja voli skupljati stare ploče. Njezin otac istaknuo je kako joj je škola na prvom mjestu te nije bio sretan zbog njezine prijave na show. Imaju težak odnos jer je Ivoni umrla majka, a otac je ostao sam sa svojom kćerkom. Odmah je osvojila simpatije žirija. Predstavila im se pjesmom od Beyonce "At Last". "Super, bravo", rekao je Tony, a Fox je nadodao i da je jako zrela. Foxu se jako svidjela te joj je predložio i potpisivanje ugovora.

Soul verzija "Heroja ulice"

Poslije lijepe Ivone, na red je došao mladi plesač Luka. Napravio je soul verziju pjesme "Heroj ulice", Prljavog kazališta. Simpatični dečko nije uspio proći, iz očitih razloga. Mlada djevojka koja je uslijedila Luki, već se prijavila prošle i pretprošle godine.

Franka ne odustaje

Franku žiri stalno odbija, a ona ne odustaje jer voli pjevati. Tony ju je upitao kako bi ocijenila svoje pjevanje, a ona je rekla da smatra kako nije ni desetka, ali ni petica, već nešto između. Žiri se, po tko zna koji put, složio da Franka ne valja. Ona se ipak nada da će je negdje prepoznati.

21-godišnji otac dvoje djece posvetio sinovima prolaz

Dečko koji je postao otac sa samo devetnaest godina bio je sljedeći. Ima dva sina. Dok mu supruga radi, on čuva djecu, a sa samo 21 godinu ne nedostaju mu izlasci ni život koji vode njegovi vršnjaci. "Amiru je očinstvo u početku bilo teško, a onda je sve krenulo svojim tokom", rekla je Amirova supruga Irena. Naravno, djeca su im se dogodila slučajno. Žiriju je rekao kako je odlično biti otac. "Dobar sam otac", rekao je. Obuzela ga je trema, a unatoč tome, za početak ga je žiri pustio. Diplomu je posvetio svojoj djeci.

"Meni si ista Alice Cooper"

Seksipilna Ivana rekla je da je doživljavaju kao kuju. "Imam i malo pameti, muškarci mi upadaju kao i svakoj prosječnoj curi. Želim uspjeti u životu", rekla je prije audicije. "Meni si ista Alice Cooper", rekao joj je Fox. Pripremila je pjesmu Doris Dragović, "Malo mi za sriću triba". "Imaš nježan, uspavljujući glasić", rekao joj je Tony, a unatoč tome, žiri ju je zasada pustio dalje.

"Po pitanju poroka sam pozitivan"

Uslijedio joj je ulični svirač Mirko, sin vjeroučitelja. Ispisao se iz škole u prvom srednje jer je bio zločest. "Ništa mi ne ide osim sviranja", rekao je. Nije ni previše komunikativan, a ne zna kako se otvoriti. "U životu mi nisu bitne financijske stvari, nego duhovne stvari. Imam viši cilj, da ostavim dojam o Bogu. Po pitanju poroka sam pozitivan", rekao je Mirko. Krenuo je svirati "Wish You Were Here" Pink Floyda. Tony se oduševio na prve zvukove gitare, koju svira odlično. Upitali su ga može li bez gitare pjevati, a onda su ga zamolili da to isto napravi čistom glasom. "Ovako zvučiš puno bolje", rekao je Tony. Ivani se svidio, a Foxu nikako. Ipak, pustili su ga.

"Aspirin"

Potom je stigla 21-godišnja Tea, koja je otpjevala "Aspirin" Seke Aleksić. Kasnije je krenula pjevati "slušljivu" pjesmu. Žiri je nije htio pustiti dalje. Unatoč tome, zadovoljna je svojim nastupom.

"Jesi se sasrao od straha?"

20-godišnji Mario izjavio je da voli slušati tursku glazbu, jer je smatra savršenom. Osim toga, piše i pjesme, što mu je čak draže od pjevanja. "Jesi se sasrao od straha?", upitao ga je Fox. Ipak, zapjevao je jednu pjesmu na turskom, a jednom na hrvatskom. Ispričao im je i radnju pjesme. "Šta je ona, kurvetina?", upitao ga je Fox o pjesmi. Poklonili su mu plišanu životinju i vrlo brzo ga otpilili.

"Ja sam seljačina, ja to ne kužim"

Slatka metalka Ana želi uspjeti u glazbenom svijetu i imati barem jedan dio publike koja je poštuje i sluša. Svira i u ženskom metal bendu. Majka je podržava, a otac nešto manje. "Kad bih uspjela u HTZ-u, mogla bih pomoći i svom bendu", rekla je. "Ja sam seljačina, ja to ne kužim", rekao je Cetinski. Iako bi je Fox pustio zbog imidža, ostalo mu nije baš nešto. Na kraju je prošla.

"Izgledao sam si kao Tony Cetinski na tripu"

Nakon nje, došao je na red Daniel, koji svira gitaru i pjeva. Nakon toga je imitirao Tonyja Cetinskog. "Izgledao sam si kao Tony Cetinski na tripu", rekao je pjevač o sebi. Nastavio je i s Lukom Bebićem, kojeg je imitirao, a također je skinuo i Franju Tuđmana. "Tvoj talent je neosporan i mislim da si jedan od mogućih finalista", rekao je Tony mladom Danielu.

"Samopouzdan, zanimljiv i nepredvidljiv"

"Samopouzdan, zanimljiv i nepredvidljiv", tako se predstavio Stipe. Želi biti bogat i poznat, a san mu je biti pjevač. "Imam ono nešto, uspjeh gledam kroz nešto što bi me ispunjavalo, a novac dolazi s time", rekao je Stipe. "Veliki ego", ocijenila je Ivana. Otpjevao je dvije pjesme, a Ivana mu je rekla da je njegov san njihova noćna mora. Ipak, pustili su ga dalje.

"Fušala je 250 na sat"

Predstavljanje kandidata je nastavljeno s Kristinom. "Inače pjevam oko osmice, a imam veliku tremu", rekla je Kristina. Otpjevala je Rihannu jako loše. "Fušala je 250 na sat. Nijedan ton nije bio u intonaciji. Ovo je rekordan zbir pogrešnih tonova", rekao joj je žiri. Na kraju je nisu pustili dalje jer je zaista bila loša. "Ovo je super prilika da bude tužna", rekao je Fox kada je Ivana rekla Kristini da ne bude tužna.

Miljenko voli lijepe žene, brze aute i Olivera Dragojevića

Poslije Kristine, žiriju se predstavio Miljenko. Prijavio se jer vjeruje u sebe i vjeruje da ima ono nešto. To mu svi govore. Bavi se tunningom, a smatra da su lijepe žene razlog postojanja tog sporta. Unatoč sportu kojim se bavi, prije bi odabrao pjevanje nego jurenje brzim automobilima. Pred žirijem se predstavio pjesmom "Moj lipi anđele" Olivera Dragojevića. "Malo otvorenije moraš pjevati, malo si se ukakio", rekao mu je Tony. Ipak, Cetinski bi ga pustio te mu je na kraju uručio poziv za recall.

Briljantna Maja rasturila za kraj emisije

Za kraj se predstavila lijepa 19-godišnja Maja, a otpjevala je dvije pjesme. "Odlična je, raspjevana", rekao je Fox, a Tonyju se također svidjela. "Mislim da ćeš biti među prvih pet", rekao joj je Tony Djevojka je prolaz dalje zaista i zaslužila svojim talentom.

Pročitajte više