Ida Prester opet podijelila regiju: "U kojem nas trenutku uvjere da smo gluplje i nesposobne"

Foto: Facebook

IDA PRESTER često se na svom profilu na Facebooku osvrće na društvene pojave i probleme koji privlače njenu pažnju. Ovog puta pozabavila se (ne)ravnopravnošću među spolovima.

"Pomirila sam se s tim da imam sinove u ovom životu, iako sam bas htjela djevojčicu. Naravno da ćemo se volit do ludila i da ću im bit ona Mamma Mia kojoj će nedjeljom nosit cvijeće i ić po blagoslov za svaku životnu odluku. :)
Al gledam te curice mojih prijatelja, koliko su zrelije, pametnije, sposobnije, brže se oblače, motorički spretnije, fokusiranije od svojih vršnjaka.. Generalno jesu!
I bas mi nije jasno. U kojem to točno trenutku mi zaostanemo i uvjere nas da smo gluplje, sporije, slabije plaćene, nesposobne za šefovanje i politiku, tehnički nepismene, da ne znamo vozit auto, da je naše salo bljak a njihovo ok, da su naše sise premale, a njihove taman, i da je izniman ženin uspjeh ako ima (pogotovo nakon poroda ili nakon 40te) guzu za Instagram? U kojem trenutku se desi ta prevara?"

Njen status dosad je prikupio 6500 lajkova, te više od 200 komentara, što dokazuje da je još jednom prepoznala problem o kojem svi imaju mišljenje. Dok su se neki složili s njom, a drugi ponudili svoje mišljenje kad se to dogodi, treći su je napali.

"Imam tri sina i prvo da kažem nikad nisam pomislila da su manje napredni od neke djevojčice,draga Ida tom rečenicom ste uvrijedili svoje sinove. Drugo zar Vas nisu učili da se djecu ne uspoređuje? Treće uvijek možete posvojiti malu djevojčicu! Četvrto naučite sinove da poštuju i cijene djevojčice a kasnije žene i gledaju ih kao sebi ravne,ja hoću,a ne da su oni ili one bolje/i,naprednije/i", napisala je jedna majka. 

"'Pomirila sam se s tim da imam sinove u ovom životu, iako sam baš htjela djevojčicu.' - ovo je jedna od najružnijih i najbezobzirnijih izjava pod parolom promicanja tolerancije i jednakosti koju sam čuo u zadnje vrijeme. O šovinizmu i spolnoj diskriminaciji u daljnjem tekstu da ne pričamo...", tvrdi jedan otac.

Pročitajte više