Jezikova juha: Kuhar je neznalica, vlasnik izgubljen, a za restoran nitko nije ni čuo

DRUGA epizoda reality showa Jezikova juha započela je burno. Mali restoran i mladi vlasnik, a problem kao u priči. Zbog toga je restoran Pomo D`oro u zagrebačkoj Maksimirskoj ulici došao spasiti kulinarski majstor Stephan Macchi. Stephan je za početak naručio zahtjevan meni, kušao sve i donio odluku. Niti jedno od četiri jela nije bilo dobro. Sporni, "supermasni" rižoto, isprobao je i vlasnik, a reakcija je bila slična - rižoto je završio u smeću.

"Kuhinja je problem, sve je prljavo i masno. Gadi mi se", rekao je Macchi, a kuhar Ivan mu je odgovorio: "Kritika je na mjestu, ali ja mislim da ja imam samo dvije ruke". Ni rijetki gosti koji dolaze u Pomo D`oro nisu bili zadovoljni Ivanovim jelima. Macchi je razgovarao s 23-godišnjim vlasnikom Lukom i shvatio da Luka premalo boravi u restoranu, da među svojim zaposlenicima uopće nema autoritet, a ni jasnu viziju uspješnog poslovanja.

Dvije lijepe djevojke su spasile stvar

Konobar Željko je od troje ljudi uzeo krivu narudžbu, a njegova komunikacija s Ivanom je, u najmanju ruku, loša. "Komunikacija treba biti bolja. Molim, hvala, izvoli, su zlatne riječi", savjetovao je Stephan koji je u jednom trenutku izgubio svaku nadu i napustio nesretnu trojku. No, nakon partije skvoša stvari su krenula nabolje. U restoran su došle dvije lijepe djevojke. Marina koja će pomagati Ivanu u kuhinji i hostesa Danijela koja je pomogla vlasniku Luki da podijeli promotivne letke restorana po kvartu. Naime, prethodno je Stephano napravio malu anketu i ustanovio kako nitko od ispitanika nije čuo za Pomo D`oro.

Uz pomoć Stephana Macchija kuhinja je zablistala i profunkcionirala, a Ivan je napokon počeo kuhati s ljubavlju. Konobar Željko je uspostavio bolju komunikaciju s kuharom, a i vlasnik je napokon shvatio gdje mu je mjesto. Boljoj slici restorana pomogle su i male preinake interijera, ali i terase koja je bila poprilično zapuštena. Konačan rezultat bili su zadovoljni i mnogobrojni gosti. Zahvaljujući Macchiju, Pomo D`oro je zaživio nakon pet mjeseci neuspješnog rada. 

Pročitajte više