Uvedena je promjena u finalu Eurosonga. Glasanje je otvoreno prije prve pjesme

Foto: Profimedia

NA ovogodišnjem Eurosongu uvedene su neke promjene u načinu glasanja. Naime, prvi put nakon 13 godina glasanje u finalu bit će otvoreno netom prije izvedbe prvog finalista. To znači da je produženo vrijeme glasanja.  

Podsjetimo, u finalu mogu glasati gledatelji svih zemalja koje se natječu. Pobjednik Eurosonga bira se glasovima nacionalnih žirija (49.4%) i publike (50.6%). Ako prvo i drugo mjesto bude izjednačeno po broju ukupnih bodova, pobjednik je onaj kojem je publika dala više bodova. 

Baby Lasagna nastupa 23. 

Hrvatski predstavnik nastupa 23. po redu, a mnogi smatraju da ovaj redoslijed pogoduje Baby Lasagni. 

"Ovo je najbolji mogući redoslijed za Hrvatsku. Pokušava li EBU spriječiti katastrofu?", "Ukrajina, Nizozemska i Izrael pokopani, izgleda da se radi o dvoboju Hrvatske i Švicarske" i "Moramo glasati za Hrvatsku", neki su od komentara. 

Kako glasati za Baby Lasagnu?   

Ako ste planirali glasati za Baby Lasagnu, možete to učiniti preko službene aplikacije Eurovision Song Contesta (ESC) ili preko internetske stranice www.esc.vote. Naravno, kao i svake godine, može se glasati i SMS-om i pozivom. Kao i svake godine, za Lasagnu ne možete glasati iz Hrvatske. 

Poziv možete uputiti na broj 06155 + redni broj pjesme (23), a SMS na broj 666555 s rednim brojem pjesme (23). Cijena poziva iznosi 0.50 € za fiksne mreže i 0.67 € za mobilne mreže, dok SMS poruka košta 0.49 € s uključenim PDV-om. 

Pročitajte više