Kao dijete se zvao Leaf: 9 činjenica koje niste znali o Joaquinu Phoenixu

Foto: Press

OTKAKO je izašao u kinima, Joker je porušio skoro sve rekorde gledanosti. Jedan od razloga velikog uspjeha je impresivna gluma Joaquina Phoenixa, zbog koje ga mnogi smatraju legitimnim kandidatom za Oscara (već ima tri nominacije).

Iz tog razloga Bright Side je prikupio nekoliko zanimljivih činjenica o glumcu koji nas je zadivio svojim posljednjim nastupom.

1. Ožiljak na usni

Sigurno ste primijetili prepoznatljivi ožiljak na njegovoj usni. Iako ste vjerojatno pretpostavili da je ožiljak zaradio tijekom neke nesreće, zapravo se Joaquin rodio s njim.

2. Vegan je od treće godine

Njegovi u obitelji su vegani, stoga ne čudi da je usvojio ovaj način života. Trenutno surađuje s organizacijama za zaštitu životinja, a i sam je u prošlosti bio organizator nekoliko kampanja čiji je cilj bio podizanje svijesti o zlostavljanju životinja.

3. Četiri mjeseca mu je trebalo da nauči Jokerov smijeh

Prije snimanja redatelj je rekao glumcu da Jokerov smijeh zamisli kao nešto što je bolno. Tako je Phoenix vježbao gledajući videa ljudi koji pate od patološkog smijanja dok nije uspio savršeno skinuti smijeh.

4. Sa šest godina promijenio je ime u Leaf

Njegova braća i sestre imaju imena koja se odnose na prirodu: River, Liberty, Rain i Summer. Stoga je u dobi od šest godina svoje promijenio u Leaf, no sa 16 se opet vratio svom prvotnom imenu.

5. Zbog uloge je mjesec dana radio stvarni posao vatrogasca

Zbog filma "Sirena za uzbunu", u kojemu glumac suočen s velikim požarom spašava ljude, bio je dio vatrogasne postrojbe kako bi se bolje uživio u ulogu.

6. Tri puta je nominiran za Oscara

 Za uloge u filmovima Gladijator, Hod po rubu i Master.

7. Izgubio je 20-ak kila zbog uloge Jokera

Ovo je još jedna stvar koja govori koliko je Joaquin posvećen svojim ulogama. 

8. Umjesto da se slika, on radije razgovara s obožavateljima

Otkrio je da ne voli pozirati i slikati se s fanovima te da radije to vrijeme koristi za razgovor.

9. 1986. godine je glumio je Maxa u Space Campu 

Prva veća uloga mu je bila u filmu Space Camp, gdje glumi 10-godišnjeg dječaka Maxa koji u ljetnom kampu uči kako postati astronaut.

Pročitajte više